Danmark

Thorning-Schmidt skal styrke dansk kvindefodbold

Den tidligere statsminister skal stå i spidsen for en ny DBU-kommission

Helle Thorning-Schmidt skal styrke kvindefodbolden. Arkivfoto

Helle Thorning-Schmidt skal styrke kvindefodbolden. Arkivfoto

DANMARK:Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt vil slå et slag for kvindefodbolden herhjemme.

Mandag skriver Politiken, at hun skal stå i spidsen for en ny kommission i Dansk Boldspil-Union (DBU), der skal komme med forslag til, hvordan flere kvinder og piger får glæde af fodbold.

Hun har selv besøgt mange københavnske fodboldbaner for at heppe på den ene af sine to døtre.

- Der så jeg, hvilken glæde og hvilket sammenhold fodbolden kan skabe. Det var ret specielt at mærke det her fællesskab, som piger fra alle dele af København havde med hinanden på kryds og tværs - ligesom de har det i andre dele af landet.

- Deres glæde ved fodbolden, deres glæde ved fællesskabet, siger den tidligere socialdemokratiske statsminister til Politiken.

Vil fordoble antallet af spillere

Datteren stoppede imidlertid med at spille fodbold efter fire-fem år, da hun blev teenager, og derfor kan den tidligere statsminister nikke genkendende til DBU’s problem med at fastholde piger i fodbold.

- Hun fik andre ting i hovedet, og det tror jeg, at rigtig mange piger i den alder gør. Så ja, jeg så det, som rigtig mange andre forældre også ser: at pigerne stopper, når de bliver de her 14-15 år, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mandag offentliggør fodboldforbundet en ny kommission for kvindefodbold, og den skal Helle Thorning-Schmidt lede, mens tidligere Venstre-minister Lykke Friis, Kvinfo-direktør Nina Groes og Hummel-ejer Christian Stadil er blandt de andre medlemmer.

I dag spiller godt 63.000 piger og kvinder fodbold i DBU’s foreninger, men unionen har et mål om, at det tal i 2025 skal være 135.000.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst