Thorning sikrer god økonomi i biogasanlæg

Ros til regeringen for at genanvende affald som madaffald, der i øjeblikket bare brændes af.

Thorning sikrer god økonomi i biogasanlæg

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) får ros fra Brancheforeningen for Biogas for udmeldingerne om, at vådt og grønt affald skal genbruges i stedet for at blive brændt.

- Det er fantastisk gode udmeldinger, statsministeren kommer med, og i biogasbranchen er vi klar til at tage imod resterne fra de fødevarer, landbruget har sendt ud til forbrugerne, siger Aksel Buchholdt, der er foreningens formand, i en kommentar.

Han peger på, at ud over at producere energi i form af biogas bliver de næringsstoffer, der er i affaldsressourcen, også genanvendt.

I åbningstalen oplyser statsministeren, at der hvert år går 670.000 ton madaffald til forbrænding. Samtidig har regeringen en målsætning om, at halvdelen af husdyrgødningen skal afgasses i biogasanlæg i 2020.

- Det er vanskeligt at få økonomi i produktion af biogas alene på gylle.

- Derfor er madaffald sammen med dybstrøelse fra fjerkræ- og kvægbedrifter og separerede svinegyllefibre vigtige elementer til at få sikret en rentabel økonomi i anlæggene, siger Aksel Buchholt.

Der er 22 biogasfællesanlæg og cirka 60 gårdbiogasanlæg i Danmark. For at opfylde Folketingets ambitiøse udbygningsplan skal der bygges 40-50 store biogasfællesanlæg og et antal gårdanlæg inden for de kommende 10 år.

Anlæggene vil skulle afgasse cirka 15 millioner ton husdyrgødning, og der vil være god plads til også at nyttiggøre og genanvende det organiske affald fra husholdningerne, fastslår formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.