Thorning: Skolereform er klar om få uger

Statsministeren vil ikke afsløre ny folkeskolereform. Anders Bondo vil se udspillet, før han kommenterer.

Thorning: Skolereform er klar om få uger

Lærere og elever må vente lidt endnu, inden de får at vide, om der bliver flere undervisningstimer i folkeskolen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holder kortene tæt ind til kroppen om, hvorvidt regeringen til foråret vil tvinge lærerne til at undervise mere, når de forhandler ny overenskomst med Kommunernes Landsforening (KL).

- Det er et anliggende i overenskomsterne for KL. Vi er slet ikke i den diskussion endnu.

- Vi er rigtig tilfredse med, at den debat, jeg var med til at starte i åbningsdebatten, er nået til, vi diskuterer, hvilken folkeskole vi gerne vil have, siger Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde i Nyborg, hvor regeringen har været samlet til to dages seminar.

Ifølge Politiken lægger regeringen op til, at en elev fra børnehaveklassen til afgangsprøven i 9. klasse skal have 510 timer mere end nu. Men statsministeren vil endnu ikke gå i detaljer med, hvad den kommende folkeskolereform indebærer.

- Jeg er meget glad for, at så mange er gået i gang med at diskutere folkeskolen. Det gælder både elever, lærere, forældre og politikere.

- Vi har virkelig fået sat gang i en debat om folkeskolen. Men I må vente med vores oplæg, indtil det er helt færdigt. Det kommer om et par uger, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ved regeringsseminaret fik ministrene ifølge Politiken præsenteret et udkast, hvor det vejledende timetal ændres til et minimumtimetal, som skoler skal følge.

I dag er minimumtimetallet 6960 klokketimer i et skoleforløb, mens det vejledende timetal er 7470 timer.

Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, vil først kommentere arbejdstiden, når han har set regeringens udspil.

- Jeg vil vente og se, hvilken reform vi præsenteres for. Så vil jeg hjertens gerne kommentere det, siger Ander Bondo Christensen.

Helle Thorning-Schmidt lovede ved Folketingets åbning i sin vision for Emils skoledag flere timer og en mere sammenhængende skoledag.

Statsministeren vil ikke kommentere, om hun vil tvinge længere arbejdstid igennem ved en lockout fra KL mod lærerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.