Thorning slipper for næse i sag om Bødskov

Enhedslisten og blå blok uenige om, hvad næsen skulle gives for

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slipper for en næse af Folketingets retsudvalg i Christiania-sag om Morten Bødskov, siger Pernille Skipper, Enhedslistens retsordfører, til Ritzau.

Enhedslisten og blå blok kunne ikke nå til enighed om at formulere kritikken - den såkaldte næse - som der ellers var lagt op. Enhedslisten ville ikke ændre sin tekst i beretningen fra Folketingets retsudvalg.

Enhedslisten kritiserede såvel Thorning som departementschef Christian Kettel Thomsen i sagen, hvor Morten Bødskov måtte trække sig som justitsminister, fordi han har løjet for retsudvalget om grunden til et aflyst besøg på Christiania.

EL kalder det for et cirkus

Pernille Skipper skoser de borgerlige partier for at frede Thorning for kritik.

- Det er lidt et cirkus. Jeg forstår simpelt hen ikke en meter af, at de borgerlige vil frede Helle Thorning i denne sag. Der er grundlag for kritik. Nu er det endt i ingenting, fordi man går i gang med ordkløveri, politisk fnidder-fnadder og drilleri, siger Pernille Skipper.

V: Departementschef skal gå fri

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen sagde før mødet med retsordførerne Peter Skaarup (DF), Tom Behnke (K) og Simon Emil Ammitzbøll (LA), at han var enig i næsens omfang, men ikke i tekstens indhold.

- Vi er enige med Enhedslisten om, hvordan næsen til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal se ud - men vi er ikke enige i, at Statsministeriets departementschef skal blandes ind i sagen, sagde Karsten Lauritzen til Ritzau.

Statsministeren vil ikke kommentere næse-sagen, oplyser hendes særlige rådgiver.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden