Thorning tager til Afrika efter travl politisk uge

Danske erhvervsinteresser og udviklingshjælp er i højsædet, når statsministeren besøger Sydafrika og Tanzania.

Thorning tager til Afrika efter travl politisk uge

Efter en travl uge i dansk politik med fremlæggelse af kontanthjælpsreform, en vækstplan med en hjælpende hånd til erhvervslivet og en ny togfond, der bygger på øgede indtægter fra nordsø-olien, rejste statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) søndag mod sydligere himmelstrøg.

Men der er dog ikke tid til ferie for statsministeren, når hun den næste uge er på officielt besøg i Sydafrika og Tanzania.

I stedet fortsætter Thorning i første omgang med at have fokus på dansk erhvervsliv, når hun som første stop besøger Sydafrika, der er Afrikas største økonomi.

- Afrika er et kontinent på vej frem. Mange lande i Afrika har en høj økonomisk vækst, og den skal danske virksomheder være en del af. Min rejse handler blandt andet om at gøre opmærksom på de mange dygtige virksomheder, som allerede er i Sydafrika, siger Thorning.

Det er regeringens overordnede målsætning at øge eksporten til Sydafrika med 50 procent over en femårig periode.

Senere på ugen tager Thorning turen videre til Tanzania i anledningen af, at der i år er 50-års jubilæum for udviklingssamarbejdet mellem de to lande.

Tanzania er uden sammenligning den største modtager af udviklingsbistand fra Danmark gennem tiden. I perioden 1965-2011 har Danmark således sendt over 14 milliarder kroner til det østafrikanske land.

- Gennem 50 år har Danmark spillet en rolle som et af de lande, der konsekvent har været optaget af at sikre fremgang og udvikling på det afrikanske kontinent. Vores udviklingsarbejde har gjort en forskel for utroligt mange mennesker.

- Vi er et af verdens rigeste lande, og vi skal være stolte af, at vi kan være med til at hjælpe også uden for vores grænser. Ikke kun for deres skyld, men fordi det er med til at skabe en mere stabil, retfærdig og tryg verden, siger Thorning.

Det danske bistandsprogram til Tanzania er i dag blandt andet rettet mod sundhedssektoren, transportsektoren og erhvervssektoren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden