Thorning til bagland: Husk vi er i regering

Thorning opfordrer Socialdemokraterne til at se optimistisk på resultater og erkende, at S ikke er opposition.

Thorning til bagland: Husk vi er i regering

Socialdemokraternes politik er for blå og halveringen dagpengeperioden er ikke rimelig.

Sådan lyder det fra flere socialdemokrater, der fredag og lørdag er gået på talerstolen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

Det får nu statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at opfordre partifællerne til at finde de optimistiske briller frem, når de ser på S-R-SF-regeringens resultater.

Socialdemokraterne bør erkende, at Socialdemokraterne ikke længere er i opposition, men i regering, lyder det fra Thorning:

- Lad os også huske at sætte pris på det, vi har opnået. Vi skal altid være ambitiøse, men vi skal også passe på med at lægge os et sted, hvor afstanden mellem os er størst. Og ja, vi gør det sværere for os selv, når vi ikke står ved, at det er os, der har ansvaret, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg taler om, hvorvidt det styrker vores fælles sag, hvis vi hver gang, vi opnår et resultat, siger, det var godt, men overhovedet ikke godt nok.

- Eller om vi vælger at sige: Vi tog ansvaret. Vi kom så langt, vi kunne, og derfor er det lykkes at gøre en forskel for helt almindelige mennesker. Jeg er ikke i tvivl om, hvad der styrker vores fælles sag mest, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun kommer til kongressen med elendige meningsmålinger.

Og selvom statsministeren har fået ros for sin selvironiske at tale om regeringens problemer, så har særligt regeringens beslutning om at gennemføre VK-regeringens aftale med De Radikale om forringelser af dagpengene ført til kritik fra baglandet på kongressen.

- Den ærlige debat om dagpengene afslører, at vi er et andet sted, end vi var sidste år. Den afslører, at vi er i regering, ikke i opposition.

- Og hvis det står til mig, så er det ikke et ansvar, vi skal lade slippe, for det er sådan, vi kan forandre Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mindede samtidig socialdemokraterne om alternativet:

- Jeg tør ikke tænke på, hvad VKO version 2.0 kommer til at byde på.

- Lønninger på 30 kroner i timen. Flere ufinansierede skattelettelser. En ny runde med gyldne haner til privathospitalerne og "dem og os" udlændingepolitik. Svaret er nej tak, lød det fra statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.