Thorning til Løkke: Jeg møder ikke op til samråd

Statsministeren afviser igen at møde op i samråd i forbindelse med terrorsagen fra København.

Thorning til Løkke: Jeg møder ikke op til samråd Foto: POLFOTO/AP

Thorning til Løkke: Jeg møder ikke op til samråd Foto: POLFOTO/AP

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen opfordrer tirsdag i forbindelse med spørgetimen på Christiansborg statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at møde op i et samråd i Folketingets Retsudvalg i forbindelse med terrorangrebet i København i februar.

- Regeringen har afleveret en redegørelse efter terrorhandlingen, der rejser en række spørgsmål. Retsudvalget har kaldt statsministeren i samråd. Det er det rigtige sted at tage diskussionen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er statsministeren, der er formand for regeringens sikkerhedsudvalg. Derfor bør det også være statsministeren, der svarer på spørgsmål, mener Venstres statsministerkandidat.

Helle Thorning-Schmidt har før afvist at møde op til et sådan samråd, og hun gentager det samme over for Lars Løkke Rasmussen.

- Folketinget er i sin fulde ret til at være interesseret, men praksis er, at det er den ansvarlige minister, der svarer - ikke statsministeren.

- Jeg har ikke tænkt mig at deltage i et samråd, siger Helle Thorning-Schmidt og henviser til justitsminister Mette Frederiksen (S).

Helle Thorning-Schmidt henviser til, at Løkke som statsminister heller ikke mødte op i samråd.

- Det er valgår, men derfor bør der være samme standarder. Bundlinjen er, at jeg har fulgt den tidligere statsministers principielle standpunkter, siger Helle Thorning-Schmidt.

Til det siger Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg er enig med statsministeren i, at man selvfølgelig ikke skal gå i allehånde samråd, som en anden minister har ansvaret for. Men her er der tale om et terrorangreb.

Diskussionen kommer på dagen, hvor Justitsministeriet lagde en redegørelse frem om terrorangrebet 14.-15. februar.

Her kom det frem, at Justitsministeriet og siden Statsministeriet var orienteret om, at der først blev sendt politi til synagogen i Krystalgade, hvor det andet skyderi fandt sted, fire timer efter terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro, hvor de første skud fandt sted.

Alligevel sagde Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde 16. februar med den internationale presse, at bevogtningen blev skærpet "så snart", at angrebet skete 14. februar.

To personer blev skudt og dræbt i forbindelse med skyderierne ved Krudttønden og synagogen, mens også den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.