Thorning til Løkke: Tiden er ikke til eksperimenter

Blå blok er totalt splittet, når det gælder nulvækst, skat og udlændingepolitik, mener statsministeren.

Det er ikke til at blive klog på, om oppositionspartierne er enige rent politisk, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) da hun tirsdag for anden gang er på talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat.

I sin tale fremhæver statsministeren uenighederne i blå blok. Mens Liberal Alliance vil have minusvækst, Venstre og De Konservative vil have nulvækst, så ønsker Dansk Folkeparti at bruge flere penge, siger Helle Thorning-Schmidt

- Det er faktisk meget afgørende forskelle. Uenighederne står også i kø, når det handler om skat, reformtempo og en vision for Danmark, siger statsministeren.

- Jeg kan ikke være den eneste, der har svært ved at se, hvad det er for et Danmark, der venter, hvis oppositionen skulle få regeringsansvaret.

- Er det et Danmark med mere velfærd, end vi har råd til, eller er det en tilbagerulning af vores velfærdssamfund? Kun én ting er sikkert, og det er, at man på ny vil gå i gang med at eksperimentere med Danmark, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Som svar på stikpillen fra Helle Thorning-Schmidt svarer Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen:

- Tiden er ikke til eksperimenter, selv om vi befinder os midt i et. Aldrig har vi oplevet en regering, der har gjort så meget anderledes, end det den sagde, at den ville.

- Og aldrig før har vi vel oplevet en statsminister bruge sin replik her i aften til at stille så mange spørgsmål og give så få svar, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.