Thorning udtrykker solidaritet med jøder

Statsminister og justitsminister gør status efter terrorangreb i København, hvor bl.a. jødisk mand blev dræbt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udtrykker sin dybeste medfølelse med det jødiske samfund i Danmark, efter at en jødisk mand har mistet livet ved et terrorangreb i København mellem lørdag og søndag.

Jøderne skal ikke stå alene med deres frygt, forsikrer Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde i Statsministeriets spejlsal.

- Vi vil forsvare vores demokrati, og vi vil til enhver tid forsvare Danmark. Når man uden skånsel angriber uskyldige til et debatarrangement eller personer fra det jødiske samfund, så angriber man vores demokrati og alle danskere.

- Jeg vil sige direkte til det jødiske samfund, at jeg er dybt berørt af det, der skete i nat. I er en vigtig del af det danske samfund, og I står ikke alene, understreger statsministeren.

En 55-årig civil mand blev lørdag klokken 15.33 dræbt ved en skudepisode i forbindelse med en debat om ytringsfrihed på Østerbro. Efter midnat blev 37-årig vagt fra det jødiske samfund dræbt ved en konfirmation i synagogen i Krystalgade i det indre København.

Statsministeren understreger klart, at skudepisoderne ikke skal blandes sammen med religiøse relationer.

- Det er ikke en kamp mellem muslimer og ikke-muslimer. Det er en kamp mellem frihed for den enkelte og en mørk ideologi, siger hun.

Ud over de to civile, der er dræbt, har også den formodede gerningsmand mistet livet efter ildkampe med politiet. Desuden er fem betjente såret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem
Luk