Thorning: Vi finder de 12.500 akutjob

Statsministeren er trods en sløv start stadig overbevist om, at det vil lykkes at skabe de 12.500 akutjob.

Thorning: Vi finder de 12.500 akutjob

Med fem uger tilbage til 1. januar, hvor dagpengeperioden halveres fra fire til to år, går det langsomt med at få oprettet akutjob i kommuner og på private virksomheder i Danmark.

Efter regeringsseminaret i Nyborg fastslår Helle Thorning-Schmidt (S), at hun stadig er overbevist om, at det nok skal lykkedes at skaffe de 12.500 akutjob, som er reserveret til de ledige, der står til at falde ud af dagpengesystemet fra årsskiftet.

- Jeg er stadig optimistisk. Jeg er helt overbevist om, at vi kan nå op på de 12.500, og jeg er overbevist om, at vi kan komme et godt skridt i den rigtige retning for at gøre noget for de arbejdsløse, siger statsministeren.

Indtil nu er det kun et fåtal af dagpengemodtagerne, som har fået et akutjob og dermed er kommet ud af dagpengesystemet.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt er antallet af dagpengemodtagere i akutjob dog ikke det eneste mål, der skal holdes op for indsatsen.

- Vi har hele tiden sagt, at vi vil op på de her 12.500 akutjob. Det, mener jeg stadig, er realistisk. Men for de arbejdsløse handler det jo ikke om, hvorvidt de får et akutjob. Det handler om, hvorvidt de får et job. Og derfor overvåger vi det her hele tiden, siger hun.

Regeringen er dog blevet kritiseret for at have lavet en model, hvis effekt ikke kan kontrolleres, før der er gået mindst et halvt år.

De offentlige og private arbejdsgivere er nemlig kun forpligtet til at oprette 12.500 akutjob, ikke til rent faktisk at ansætte folk fra målgruppen.

Først når arbejdsgiveren efter et halvt år kan gøre krav på en præmie på 25.000 kroner, vil der komme en indikation af, hvor mange der har ansat en langtidsledig dagpengemodtager skriver Jyllands-Posten.

- Man skal huske, at det er tre uger siden, at vi vedtog denne lovgivning. Og det er selvfølgelig godt, at pressen også overvåger situationen løbende.

- Men egentlig er det vel ikke så ringe, at der tre uger efter, at vi kom i gang, allerede er job, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Vi er ikke i mål endnu, men vi arbejder målrettet på, at vi skal i mål.

Søndag havde 22 af kommunerne ikke opslået et eneste akutjob. Og i andre 15 skal ledige slås om blot et enkelt akutjob. Det viser en optælling af akutjob, som Analysebureauet Kaas & Mulvad har lavet for Ugebrevet A4.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.