Thorning: Vi havde også fået flere flygtninge med Løkke

Helle Thorning-Schmidt mener ikke, at beskedent fald i asyltal er det samme som beskeden effekt af S-politik.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) uddelte torsdag eftermiddag roser på Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro i København. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) uddelte torsdag eftermiddag roser på Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro i København. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Nye asyltal viser et meget beskedent fald i antallet af asylansøgere i årets første fire måneder sammenlignet med de samme fire måneder sidste år.

Alligevel mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke, at man deraf kan konkludere en beskeden effekt af regeringens asylstramninger:

- Det er ikke sådan, vi ser på det. Vi anerkender, at der er rigtig mange flygtninge i verden, og det betyder også, at der er større pres på Danmark, end man kunne ønske sig, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Den nye opgørelse fra Udlændingestyrelsen viser et fald i antallet af asylansøgere i årets første fire måneder fra 2137 sidste år til 2090 i år. Et lille samlet fald, selvom der kom næsten 100 flere asylsøgere til landet i april, end tilfældet var i marts.

Ved samme tid sidste år oplevede Danmark starten på et decideret asylboom, og Helle Thorning-Schmidt vil ikke garantere, at asylstigninger ikke kan forekomme igen.

- Verden står jo i brand mange forskellige steder, og der er et enormt asylpres i forhold til Europa, og det påvirker naturligvis også Danmark.

- Uanset om det var Lars Løkke eller jeg, der var statsminister, så havde vi fået flere flygtninge til Danmark, fordi der blandt andet er krig i Syrien, siger statsministeren, der torsdag uddelte roser i sin kreds på Østerbro i København.

Her mødte Helle Thorning-Schmidt vælgere på Gunnar Nu Hansens Plads, men de fleste var mere interesseret i en "selfie" med statsministeren end de røde roser.

To babyer i favnen, klap på en hund og lige et sidste foto med en Hus Forbi-sælger, og så tog Helle Thorning-Schmidt hurtigt videre til et valgarrangement i Odense.

Inden hun kørte videre, dristede en engelsk journalist sig dog til at spørge, om Helle Thorning-Schmidt vil flytte sammen med sin mand, Stephen Kinnock, i Wales, hvis hun taber valget.

Hertil svarede statsministeren blot, at hun ikke regner med at tabe valget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.