Thorning: Vi og De Radikale er enige om nok ting

EL og SF vil have De Radikale ud af regeringen, mens Venstre kalder regeringen for et ægteskab i opløsning.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ser ingen problemer i at danne regering med De Radikale igen, selvom de to partier på en række områder er uenige.

Fredag bragte den radikale leder, Morten Østergaard, for alvor dagpengespørgsmålet ind i valgkampen med sin melding i Jyllands-Posten om, at De Radikale ønsker strammere regler.

Men det bekymrer ikke Helle Thorning-Schmidt.

- Vi og De Radikale er enige om nok til at kunne danne regering, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med Socialdemokraternes fremlæggelse af partiets valggrundlag.

- Socialdemokraterne har vores holdning, De Radikale har deres, men vi har i de seneste tre et halvt år vist, at vi kan samarbejde. Og vi har vist, at vi kan lave aftaler med alle Folketingets partier, siger Helle Thorning-Schmidt.

Både Enhedslisten og SF har opfordret Thorning til at gå uden om De Radikale, hvis statsministeren får stemmer nok til at danne regering efter valget.

- Hvis vi vil noget mere velfærd i Danmark, herunder også en bedre dagpengeløsning, så ser jeg simpelthen ikke De Radikale i en regering, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

- Hvis Socialdemokraterne vil en ordentlig dagpengeløsning, sker det ikke med De Radikale i regeringen, og det synes jeg, at Socialdemokraterne skal melde ud, tilføjer SF-formanden.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, har kaldt regeringen for et "ægteskab i opløsning".

- Hvis S og R fortsætter i regering, så kan begge ikke få ret i det her spørgsmål. En af dem vil komme til at bryde det, som danskerne må betragte som et løftebrud.

- Og det plejer at være De Radikale, der vinder, når der er uenigheder i regeringen, siger Støjberg til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.