Thorning: Vi tager hele værktøjskassen i brug

- Vækst findes ikke kun ved at løsne afgifts- og skatteskruen, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Regeringens fokus i den nye vækstpakke ligger ikke kun på lettelser i selskabsskatter og afgifter, men på en bredere palet af initiativer.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i forbindelse med præsentationen af regeringens vækstpakke, "Danmark helt ud af krisen - virksomheder i vækst".

- I stedet for kun at fokusere på skatter og afgifter skal vi tage hele værktøjskassen i brug. Vi går ikke ind for offentlig nulvækst. Vi går ind for en årlig stigning på 0,6 procent i det offentlige, siger statsministeren.

Vækstpakken har derfor 89 initiativer, der omhandler alt fra forskning over uddannelse til bedre vilkår for virksomhederne.

Ifølge regeringens beregninger vil Vækstpakke 2014 betyde, at virksomhederne kan reducere deres omkostninger med cirka fire milliarder kroner årligt som følge af færre administrative byrder, lavere afgifter og effektiviseringer.

Samtidig vil pakken understøtte erhvervsinvesteringer i danske virksomheder for samlet knap otte milliarder kroner frem mod 2020.

Samlet set vil pakken ifølge regeringen have en effekt på seks milliarder kroner på bruttonationalproduktet (BNP) - det er det samme som den store vækstplan fra sidste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst