Thorning vil bruge næb og klør mod DF-idé

Socialdemokrater vil forhindre V og DF's forslag mod faglig konflikt mod arbejdsgiver med anden overenskomst

Thorning vil bruge næb og klør mod DF-idé

Kristian Thulesen Dahl bør som Dansk Folkepartis nye leder forkaste forslaget om, at fagforeninger ikke må konflikte mod arbejdsgivere, som har tegnet overenskomst med en anden fagforening.

Sådan sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt lørdag i sin replik på Socialdemokraternes kongres i Aalborg direkte henvendt til den ny leder af "Danmarks tredjestørste parti".

Dansk Folkeparti og Venstre har fremsat beslutningsforslaget i Folketinget. Det følger efter den langvarige faglige konflikt, hvor 3F har blokeret Restaurant Vejlegården i Vejle og lavet sympatikonflikt, så restauranten ikke får hentet skrald eller leveret post.

Forslaget betyder ifølge Thorning, at udenlandske lønmodtagere i Danmark kan arbejde på deres lokale overenskomster med langt lavere lønninger og meget dårligere vilkår.

- Kort sagt: Venstre og Dansk Folkeparti har fremsat et forslag i Folketinget, der betyder, at en industriarbejder her i Danmark pludselig skal konkurrere med lønninger på 30 kroner i timen. Altså i Danmark, sagde Helle Thorning-Schmidt fredag i sin åbningstale.

Til taktfaste klapsalver fra kongressens 800 partifæller lovede hun at kæmpe med næb og klør for at forhindre forslaget, fordi danskere ikke kan leve for 30 kroner i timen.

- Svaret er et kontant og tydeligt nej. Og derfor vil Socialdemokraterne gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at Venstre og Dansk Folkepartis forslag ikke bliver gennemført, sagde statsministeren og fortsatte:

- Socialdemokraterne er dybt optagede af at sikre lønmodtagernes rettigheder. Vi er parat til at udvikle dem. Vi lytter til vore faglige venner, sagde statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.