Thorning vil ikke tale om navne i spil til EU-topjob

Nu skal vi tale om proces, siger statsministeren på vej ind til rådslagning med EU-partnerne efter valget.

Udland 27. maj 2014 21:11

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil endnu ikke lægge sit lod i hatten for hverken de offentligt kendte eller eventuelle fremtidige kandidater til det magtfulde job som formand for EU-Kommissionen.

- Der er blevet talt rigtig meget om personer. I aften skal vi ikke tale om personer, hvis det står til mig. Vi skal ikke tage stilling til konkrete navne, siger hun tirsdag aften i Bruxelles.

- Der er to kandidater, som har været nævnt.

- Det er Martin Schulz, og det er Jean-Claude Juncker. Jeg har arbejdet sammen med begge mange år og kender dem godt. Men jeg vil ikke tage stilling til navnene i aften, siger Thorning på vej ind til rådslagning med de øvrige EU-ledere.

Stats- og regeringscheferne er inviteret til uformel middag under ledelse af EU-præsident Herman Van Rompuy for at tage bestik af resultatet af sidste uges valg til Europaparlamentet.

Men flere af lederne lægger ligesom Thorning på vej ind til mødet vægt på, at det i første omgang handler om at få en fælles forståelse af selve processen for, hvordan den næste kommissionsformand skal vælges.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...