Thors redningsmand er nu sigtet

Det er ikke første gang, at en betjent tager loven i egen hånd

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

KØBENHAVN:Politiassistent Lars Bo Lomholt sigtes for embedsmisbrug og bedrageri for at fjerne hunden Thor fra Hillerød Dyreinternat. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, til Ritzau.

- Vi har afhørt ham, og han er sigtet for embedsmisbrug og for at bortfjerne hunden, siger specialkonsulent Christian Otto fra DUP.

Selv om politiets fornemmeste opgave er at håndhæve loven, hænder det, at en betjent tilsidesætter loven for egen vindings skyld. Sagen om hunden Thor er ikke den første af den art.

Det fortæller Politiforbundets formand, Peter Ibsen.

- Vi oplever fra tid til anden, at vores medlemmer kommer i karambolage med deres egen moral eller personlige overbevisning, siger han til Ritzau.

Problemet er ikke stort, men når der er store følelser involveret, oplever Peter Ibsen, at det kan være svært for nogle betjente at vægte jobbet højst.

- Der er for eksempel sager om registermisbrug, hvor en betjent ikke kan modstå fristelsen til at tjekke, om ekskonens nye mand er i orden, eller om datterens nye kæreste er tidligere straffet, fortæller han.

Men selv om handlingerne kan virke harmløse og vække sympati hos mange danskere - ligesom Lars Bo Lomholt har modtaget stor støtte via Facebook - slår politidirektør i Nordsjællands Politi Finn Borch Andersen fast, at det er et skråplan.

- Jeg tror, at støtterne er dyrevenner med mange følelser involveret i den konkrete sag. Men et samfund, hvor hver enkelt politimand kan skalte og valte med lovgivningen og selv bestemme bøder og straffe, tror jeg ikke, at nogen kunne tænke sig, siger han.

Det kan koste politiassistent Lars Bo Lomholt dyrt, at han tirsdag ikke kunne sidde overhørig, at schæferhunden Thor gik sit endeligt i møde.

- Jeg kigger sammen med Rigspolitiet på, hvilke ansættelsesretslige konsekvenser, det her kan få, fortæller politidirektør Niels Borch Andersen.

Derudover sigtes Lars Bo Lomholt for embedsmisbrug og bedrageri af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

I sager om betjente, der har misbrugt deres embede, tilbyder Politiforbundet advokatbistand, hvis man har brug for det.

- Det er ikke op til os at dømme. Vi tager ikke stilling, men hvis et medlem pådrager sig en sag, giver vi som udgangspunkt advokatbistand, fortæller Peter Ibsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.