Thorup vil udfordre DBU's spillestil

Den nye U/21-landstræner, Jess Thorup, mener, at han og DBU kan lære af hinanden.

Thorup vil udfordre DBU's spillestil

Selv om Jess Thorups Esbjerg-hold ved første øjekast spiller en lidt anderledes omgang fodbold end det danske landshold, mener Danmarks kommende U/21-landstræner, at han passer fint ind i DBU-staben.

Unionen har for år tilbage indført den såkaldte røde tråd, hvor alle landsholds spillestil inspireret af A-landstræner Morten Olsens tænkning er mere eller mindre fastlagt, og her mener Thorup, at han kan være med til at give lidt modspil.

- Jeg synes ikke, stilen i Esbjerg er så meget anderledes. Der er der måske nogen, der vil sige, at den er, siger Jess Thorup.

- Det er den vel på nogle punkter, men det ser jeg bare som en udvikling for mig som træner, men også for DBU, der får mulighed for at få input udefra i forhold til syn på spillestil, lyder det fra den 43-årige træner.

Hans superligahold i Esbjerg er kendt for hurtigt omstillingsspil, spil på langs af banen og stor aggressivitet, mens landsholdene hidtil har benyttet sig af meget pasningsspil på tværs af banen.

- Der er vel ikke en træner med respekt for sig selv, der ikke har styr på mere eller mindre de fleste spillestile. Om man kalder det 4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1, lægger jeg ikke så stor værdi i.

- Jeg tror mere, det handler om, hvilke tanker man gør sig i forhold til talentudviklingen og det miljø, vi nu engang skal være under. Jeg glæder mig til at få en masse nye input, og jeg kan forhåbentlig også give en masse sparring den anden vej, siger Jess Thorup.

Han starter i sit nye job til sommer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst