Thulesen Dahl får blandede signaler fra regeringen

DF er parate til at forhandle aftaler i hus med regeringen, hvis det giver mening, siger DF-formand.

En festdag for demokratiet kaldes den første tirsdag i oktober, hvor Folketinget åbner. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En festdag for demokratiet kaldes den første tirsdag i oktober, hvor Folketinget åbner. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Lidt frem og tilbage, fra side til side, op og ned.

Sådan cirka vil Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, beskrive forholdet mellem DF og S-regeringen i øjeblikket.

- Jeg kan ikke rigtig finde ud af det. Jeg synes, det er lidt frem og tilbage. Det er klart, at vi er parate, hvis regeringen kalder, så kommer vi til forhandlinger. Om vi så kan få noget ud af det, må tiden vise.

- Jeg synes, der er lidt forskellige signaler fra regeringen i forhold til et samarbejde med Dansk Folkeparti, siger Thulesen Dahl.

Tirsdag åbner Folketinget. Her vil statsminister Mette Frederiksens (S) tale være det absolutte omdrejningspunkt på dagen.

Foruden åbningstalen vil regeringen også fremlægge lovkataloget tirsdag. Det viser, hvilke lovforslag regeringen planlægger at fremsætte i denne folketingssamling.

Onsdag vil finansminister Nicolai Wammen (S) så fremlægge regeringens udspil til en finanslov for 2020. Dermed har regeringen samlet set fremlagt køreplanen for det første år.

DF's position i forhold til spørgsmålet om ret til tidligere pension bliver især spændende at følge fremover.

Ret til tidligere pension har været et centralt valgløfte fra Socialdemokratiets side.

Regeringen arbejder på en løsning, men den er af arbejdsmarkedets parter blevet bedt om at vente til de private overenskomster er forhandlet på plads.

Derfor vil det formentlig først blive til næste år, at regeringen kan fremlægge et konkret bud på, hvem der skal have retten.

Thulesen Dahl har gentagne udtalt, at DF vil se et konkret udspil fra regeringen, inden DF vil tage stilling.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.