Thulesen Dahl har fire krav til ny regering

DF-formand er tilfreds med, at der kommer vækst i det offentlige forbrug. Han har fire krav til ny regering.

Ny regering. Foto: Scanpix/Jens Astrup

Ny regering. Foto: Scanpix/Jens Astrup

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er klar til at støtte den nye VLAK-regering.

Men regeringen skal indstille sig på, at give indrømmelser til støttepartiet på flere områder. Det fastslår DF-formanden på Facebook:

- I dag har Venstre, Liberal Alliance og Konservative fremlagt deres regeringsgrundlag. En blandet landhandel. Altid godt med ambitioner. Vores ambitioner er at få vores mærkesager igennem.

Kristian Thulesen Dahl oplister fire områder, hvor den nye regering skal forvente modkrav fra støttepartiet:

- Det handler selvfølgelig om strammere indvandringspolitik, mindre EU, hårde straffe til kriminelle og flere penge til vores kernevelfærd for at sikre vores velfærdssamfund, skriver Thulesen Dahl.

Han har gjort det klart, at han ikke vil lægge stemmer til LA's topskattekrav. Og samtidig har han i modsætning til de øvrige partier i blå blok kæmpet for en vækst i det offentlige forbrug på 0,8 procent.

Her lægger regeringen op til en vækst på 0,3 procent, hvilket er overraskende, fordi både Venstre og De Konservative har ønsket nulvækst, mens Liberal Alliance gik til valg på minusvækst.

- I forhold til den offentlige sektor er det jo glædeligt, at nul plus nul plus minus nu pludselig giver plus. Så er vi da kommet så langt!, skriver Thulesen Dahl.

I et interview med TV2 uddyber han sine synspunkter om den offentlige vækst:

- Vi har et ønske om, at den offentlige sektor kan følge med, også når der kommer flere ældre, der har brug for omsorg. Og vi har brug for flere politibetjente, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Men nu skal vi da ikke slås om, om den offentlige vækst skal være der, nu skal vi slås om, hvor stor den skal være.

Antallet af kroner til hjemmehjælpere, pædagoger og sygeplejersker vil dermed formentlig blive et tilbagevendende opgør i finansloven de kommende år.

Også når det gælder udlændingestramninger, vil Dansk Folkeparti gå længere end regeringen. Partiet har blandt andet krævet permanent grænsekontrol med straksbehandling af asylansøgninger på grænsen.

Det har Venstre afvist, fordi det vil bringe Danmark på kant med både EU og nabolandet Tyskland, som ifølge DF ville skulle modtage de asylansøgere, som bliver afvist på grænsen til Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.