Thulesen Dahl: Langballe var en hædersmand

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, udtrykker stor sorg over partifællen Jesper Langballes død.

Med Jesper Langballes død har Danmark mistet en hædersmand, udtaler Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et mindeord.

- I sit liv nåede han mere end de fleste. Hans liv var især præget af en uegennyttig og utrættelig indsats for Danmark. Han kæmpede for det, han troede på, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han roser især sin afdøde ven og "menings- og kampfælle" for den såkaldte kulturkamp, som Langballe førte, fra han blev valgt ind i Folketinget i 2001.

- Jesper vidste, hvad han talte om. Han satte pris på viden og væsentlighed. Derfor måtte hans politiske modstandere også ofte sande, at man skulle være særdeles godt forberedt, når man debatterede med ham, siger Kristian Thulesen Dahl.

Jesper Langballe blev med sin skarpe retorik og hårde linje i flygtninge- og indvandrerdebatten kendt som lidt af en provokatør, og han var tit i heftig debat med politiske modstandere.

Men han var altid i godt humør, understreger Thulesen Dahl.

- Han var faktisk så godt som altid glad, og hans lune og humør kunne smitte et helt lokale. Selv i nok så alvorlige sager kunne Jesper Langballe finde humoren frem og forløse en situation, siger partiformanden.

- Det er ofte i Dansk Folkeparti sagt, at da Jesper Langballe sammen med sin fætter Søren Krarup blev valgt ind i folketingsgruppen i 2001, voksede gruppen med mere end deres to mandater, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.