Thulesen Dahl: Stop hykleriet ved EU's ydre grænser

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er træt af, at Ungarn kritiseres for at sætte hegn op ved grænsen.

Inden turen til EU-topmøde i Bruxelles onsdag aften er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til møde i Udenrigspolitisk Nævn på Christiansborg.

Her er flygtningesituationen emnet.

Tirsdag blev et splittet EU enig om en fordeling af 120.000 flygtninge, men der er fortsat spørgsmål, som EU og Løkke mangler at svare på, mener Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand.

- Fordelingen nytter ikke noget. Det hjælper ikke på problemet.

- At sikre EU's ydre grænser nytter noget. Så jeg er spændt på at høre fra statsministeren, hvordan han og EU vil sikre, at de ydre grænser rent praktisk har den nødvendige kontrol.

- Man kritiserer Ungarn for det, de gør. Men hvad er det så, der skal til for at sikre den ydre grænse? Hykleriet skal stoppe. Den kritik, der er af for eksempel Ungarn, må stoppe, når Ungarn gør det, de skal, siger Thulesen Dahl.

Han henviser til, at Ungarn blandt andet er blevet kritiseret for at sætte hegn op langs landets grænse.

Trods voldsomme protester fra flere østeuropæiske lande besluttede et flertal af EU-landene tirsdag at gennemtvinge en fordeling af 120.000 flygtninge i Europa.

Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien og Ungarn stemte imod beslutningen, mens Finland undlod at stemme på EU's justits- og indenrigsministermøde tirsdag i Bruxelles.

De europæiske indenrigsministre var under pres for at nå en aftale, så det ekstraordinære EU-topmøde onsdag for EU's stats- og regeringschefer - herunder altså Lars Løkke Rasmussen - ikke ender i et slagsmål om flygtningekvoter.

Den danske regering har meldt ud, at den er parat til at tage 1000 af de 120.000 asylansøgere, som skal fordeles mellem EU-landene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst