Thulesen er ved at miste tålmodigheden med Løkke

Både blandt danskerne og politiet er der stigende frustration over, at der ikke bliver sat retning, mener DF.

Det bliver ikke sagt direkte, men det ligger tydeligt mellem linjerne. Dansk Folkepartis tålmodighed med statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) håndtering af flygtninge- og migrantkrisen er hastigt ved at slippe op.

På vej ind til et orienteringsmøde med Lars Løkke Rasmussen torsdag fastslår DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, at han allerede for to dage siden gjorde opmærksom på, at vi ikke kan have "wild west-tilstande" i Danmark med folk, der vandrer på motorvejene.

Både danskernes og de menige politifolks tålmodighed med den manglende retning fra Christiansborg er ved at slippe op, mener DF's formand.

Spørgsmål: Er du også ved at miste tålmodigheden med Lars Løkkes håndtering af sagen?

- Det vil jeg finde ud af efter det møde, vi skal have nu, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Jeg synes, at det her bør løses på den måde, at når der kommer mennesker til Danmark, så kan de søge asyl, hvis de ønsker det. Hvis ikke ønsker det, må de tilbage til det land, de kommer fra.

Det har vakt opsigt, at Lars Løkke Rasmussen onsdag aften fandt tid til at gå til vinsmagning på en italiensk restaurant i København, mens flygtninge- og migrantkrisen er langt fra en løsning.

Spørgsmål: Er det smart at tage til vinsmagning i den tilspidsede situation, vi står i nu?

- Der er ingen tvivl om, at der brug for meget stor koncentration i den situation, vi står i, og hvordan vi får håndteret den. Jeg vil selvfølgelig opfordre statsministeren til at lægge sig i selen og tage det ansvar, siger Kristian Thulesen Dahl.

Rigspolitiet fastslog på et pressemøde torsdag morgen, at man ifølge reglerne ikke har noget andet valg end at lade folk gå frit videre ind i Danmark, hvis de ikke ønsker at blive registret og søge asyl her.

Samtidig sender formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, et opsigtsvækkende nødråb til politikerne på Christiansborg. Politiet savner klare og hurtige svar fra politikerne på, hvad man skal stille op:

- Situationen er helt uholdbar. Det er noget, der skal træffes en politisk beslutning om, altså hvad skal der ske? Jeg synes ikke, at politikerne fortæller os, hvad der skal gøres i denne ekstraordinære situation, siger Oxfeldt til Ritzau.

Kristian Thulesen Dahl opfordrer Lars Løkke Rasmussen til at lukke grænsen og sende de folk, der kommer til Danmark fra Tyskland, tilbage dertil.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.