Thulesen før møde med Corydon: Knald eller fald

Finansministeren skal åbne for færre besparelser på forsvaret, ellers ser det sort ud for aftale med DF.

Thulesen før møde med Corydon: Knald eller fald

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, skal tirsdag eftermiddag til noget, der på forhånd tegner til at blive et afgørende møde med finansminister Bjarne Corydon (S) i forhandlingerne om besparelser på forsvaret.

Finansministeren bliver nødt til at finde nogle penge, så partierne bag forsvarsforliget ikke skal finde alle de aftalte 2,7 milliarder kroner i besparelser. Ellers vil DF ikke være med til en aftale.

DF afviser nemlig regeringens udspil om at lukke kasernerne i Høvelte og Varde og suspendere værnepligten.

- Vi har sagt til regeringen, at en løsning er, at vi ikke kommer helt op på 2,7 milliarder kroner i besparelser på forsvaret.

- Vi vil godt være med til at spare på forsvaret, men det skal ikke gå ud over den operationelle kapacitet og de øvrige ting, vi finder afgørende, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti håber, at finansminister Bjarne Corydon tirsdag vil sige, at han kan finde eksempelvis 500 millioner kroner et andet sted, så der ikke skal spares helt så meget på forsvaret.

Dansk Folkeparti har allerede accepteret, at der skal spares to milliarder kroner årligt på forsvarets budget for at lukke hullet i statskassen frem mod 2020.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl har Dansk Folkeparti derudover sagt, at man er klar til at finde yderligere besparelser på forsvaret, men det er de sidste penge fra suspenderingen af værnepligten og lukningen af to kaserner, som gør rigtig ondt.

Han ønsker ikke at sætte et præcist beløb på, hvor mange penge der skiller parterne.

Dansk Folkeparti vil desuden lade det være op til Bjarne Corydon at komme med et udspil til, hvor i statens budget man ellers kan finde penge.

- Det er åbenbart, at vi er i en fastlåst situation, og at tingene er kørt hårdt op.

- Det er også tydeligt, at det gør det besværligt, at man i skatteaftalen mellem regeringen og Venstre og De Konservative blev enige om, at der skal spares 2,7 milliarder kroner på forsvaret, siger Kristian Thulesen Dahl.

Socialdemokraternes finansordfører John Dyrby Paulsen (S) advarer imidlertid Kristian Thulesen Dahl om, at DF risikerer at sætte sig selv helt uden for døren til forsvarsforliget, hvis partiet blankt afviser at spare de 2,7 milliarder kroner.

Dermed kan DF være på vej ud af forsvarsforliget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.