Thulesen: Løkke har undervurderet 2025-forhandlingerne

Dansk Folkeparti er klar til valg, hvis forhandlingerne strander. Thulesen kritiserer Løkke for 2025-forløbet.

Thulesen kritiserer Løkke for fastlåste 2025-forhandlinger Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Thulesen kritiserer Løkke for fastlåste 2025-forhandlinger Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slap for at få hæftet en ydmygende karakter på præstationen i 2025-forhandlinger.

Men derudover lagde Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ikke fingrene imellem, da han tirsdag blev bedt om at vurdere Løkkes håndtering af 2025-forhandlingerne.

- Det er rimeligt forudsigeligt, at det ville være svært at få enderne til at mødes. Løkke har undervurderet positionerne.

- Han har undervurderet, at vi mente det alvorligt, når vi sagde, at vi ikke vil acceptere topskattelettelser i det omfang, Liberal Alliance lægger op til.

- Han har haft tro på, at hvis han satte alle retter frem, så ville der være noget for enhver smag, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dermed gør DF-formanden det klart, at Løkke i den forbindelse glemte, at når regeringen sætter alle retter frem, så kan der også være nogen, som er uspiselige for støttepartierne.

Thulesen Dahl placerer dog samtidig en god bid af ansvaret for det fastlåste forløb hos Liberal Alliances leder Anders Samuelsen.

Samuelsen har krævet topskattelettelser på fem procentpoint for alle topskatteydere inden jul. Ellers vil han vælte regeringen. Den måde kan man ikke lave politik på, mener Thulesen Dahl.

Han henviser til, at Dansk Folkepartis bagland så også ville have en stribe krav, som skulle gennemføres under trusler om valg.

Trods de kontante udmeldinger, som næppe gavner forhandlingsklimaet, er Dansk Folkeparti selv i en sårbar situation.

Partiet har i de seneste uger oplevet et dyk i meningsmålingerne efter sagen om muligt frås med EU-midler.

Det har åbnet for spekulationer om, hvorvidt Dansk Folkeparti vil være parat til at give efter for topskattekravet for at undgå et valg på nuværende tidspunkt.

Thulesen Dahl holder dog fast i, at DF er klar til at gå hele vejen for at forsvare partiets politik i forhandlingerne.

- Vi er selvfølgelige klar til valg, hvis det kommer dertil. Hvis det ender med valg, så er der tre uger, hvor vi kæmper kamp for det, vi tror på, siger Thulesen Dahl.

Han mener også, at selve valgkampen kan ændre meget.

- Derfor er det meget svært at vide, hvordan tingene lander, hvis vi får valg, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden