Thulesen: Løkke må afgøre om han vil gå til dronningen

Mystisk og krampagtigt. Sådan karakteriserer DF's formand det forhandlingsspil, der i øjeblikket finder sted.

Folketingets åbning Foto: Scanpix/Ida Guldbæk

Folketingets åbning Foto: Scanpix/Ida Guldbæk

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sender en kraftig opfordring til de øvrige borgerlige partier om at bruge Folketingets åbningsdag til at komme i arbejdstøjet.

DF-formanden mener, at LA konstant lader trusler om valg ligge og lure under forhandlingerne om fremtiden for dansk økonomi.

- Det er meget mystisk. Nu starter et nyt folketingsår. Så kan man vælge at gå en af to veje. Enten skal vi have lavet nogle gode aftaler til gavn for danskerne. Eller også skal vi i gang med et folketingsvalg.

- Det er, som om Anders Samuelsen rider på begge heste. Det gør det hele meget krampagtigt, siger Thulesen Dahl.

Det er op til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at løsne op for krampagtigheden, understreger Thulesen Dahl.

Om det skal ske gennem en dronningerunde, som DF-næstformand Søren Espersen har foreslået, må Løkke selv vurdere, lyder det.

- Det er op til statsministeren, hvad han gør. Det er også det, Søren Espersen siger. Vi lader det være op til Lars Løkke Rasmussen, siger Thulesen Dahl.

Så sent som mandag sagde LA's partileder, Anders Samuelsen, at han skulle have væltet Løkke tilbage i august, da det stod klart, at statsministeren ikke længere havde en ambition om at sænke topskatten med fem procentpoint.

De fem procentpoints lettelse for alle topskattebetalere er LA's ultimative krav ved forhandlingerne.

Thulesen Dahl står fast på, at hans parti ikke går med på Samuelsens krav.

- Selve den grundholdning, han lægger for dagen, kommer ikke bag på mig. Han er meget firkantet og bastant omkring topskattelettelser, siger Thulesen.

- Jeg har omvendt sagt, at vi kan ikke se, at der kommer til at blive lavet aftaler her i efteråret, der honorerer Liberal Alliances krav om topskattelettelser på fem procent hele vejen op.

- Så er risikoen jo, at alting står i stampe. Min opfordring er, at skal vi starte et folketingsår i dag, så skal det være fordi man trækker i arbejdstøjet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.