DF er klar til skattelettelser - kræver fortsat stramninger

Kristian Thulesen Dahl vil stadig jagte udlændingestramninger, selv om statsministeren nedtoner nødvendigheden.

Ritzau
DF-formand Kristian Thulesen Dahl glæder sig over, at regeringen har skrinlagt en skatteaftale med historisk store skattelettelser. Han ser nu frem til at lande en "god lille pakke". Samtidig fastholder han kravet om et paradigmeskift i dansk udlændingepolitik. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
Politik 9. januar 2018 13:27 - Opdateret 9. januar 2018 16:17

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde tirsdag lagde op til, at en større aftale om udlændingestramninger må udskydes, giver Dansk Folkeparti ikke op.

Det er meldingen fra formand Kristian Thulesen Dahl.

Han sænker ikke sine krav til en ny udlændingeaftale, selv om Lars Løkke tirsdag lagde regeringens planer om en "ambitiøs skatteaftale" på hylden.

- Uanset at regeringen måtte drosle sine ambitioner ned på skatteområdet, så fastholder vi vores ambitioner på udlændingeområdet, siger han.

Kristian Thulesen Dahl fastslår i umisforståelige vendinger, at DF er klar til at give skattelettelser for knap en milliard kroner, der er fundet ved at indføre kontanthjælpsloft.

Og partiet er også klar til at bruge 2,5 milliarder kroner, som stammer fra fremrykkede skatteindtægter i en pensionsaftale indgået før jul, til at sikre, at det bedre kan betale sig at spare op til pension.

Men partiet kæmper forsat for markante udlændingestramninger.

- Det, at vi håndterer to mindre ting på skatteområdet, der er en del af tidligere aftaler, betyder ikke, at vi ikke har mere at forhandle om, siger han.

Meldingen kommer, efter at Lars Løkke på pressemødet sagde, at det er nødvendigt at adskille skattedebatten og udlændingedebatten.

Ifølge Thulesen Dahl er både Lars Løkke Rasmussen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) dog også klar til at stramme udlændingepolitikken.

- Inger Støjberg mener, at man skal være her midlertidig og så hjælpes tilbage til sit fædreland, når muligheden er for det. Lars Løkke har selv brugt udtrykket paradigmeskift.

- Så jeg må gå ud fra, at de rent politisk er enige i de ting, vi har sagt, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF har kædet en skatteaftale sammen med en aftale på udlændingeområdet. En sammenkobling, som Løkke har stillet sig undrende over.

På tirsdagens pressemøde gjorde statsministeren det også klart, at der heller ikke foreløbig kommer noget af det paradigmeskift på udlændingeområdet, som DF har krævet for at gå med til skattelettelser:

- Der risikerer vi at komme ind i et langstrakt forløb, hvor vi risikerer at blokere for andre nødvendige beslutninger, sagde statsministeren.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...