Mors

Thy Cups omdrejningspunkt

Steen Stoltenberg er igen ansvarlig for Thy Cup, og skal derfor kunne svare på alt vedrørende stævnet.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Karina Yde fremstiller t-shirts, og som sædvanlig har Thy Cup et stort korps af frivillige hjælpere. Dog er situationen i år noget anderledes, fordi der ikke er så mange julehelligdage at disponere over.

Der er ikke plads til tvivl, usikkerhed eller panik, når 1600 håndboldspillere har meldt deres ankomst for at deltage i Thy Cup, som i år bliver afviklet for 33. gang. Den første håndboldkamp i Thy Cup blev fløjtet i gang i 1978. 1600 håndboldspillere deltager fra ind og udland, og i år med spillere fra Holland. Onsdag, torsdag og fredag summer Thy Hallen og de øvrige sportshaller i Thy og på Mors af aktiv håndboldungdom, og til at holde snor i arrangementet er Steen Stoltenberg, som de seneste år har befundet sig i orkanens øje. Overblik Parkeringspladsen bliver altid i forbindelse med Thy Cup afspærret for at give plads til busserne, som skal køre spillerne til sportshallerne i de mindre byer, og selv til Ø. Jølby Hallen på Mors. Afspærringen klarer Ivan Marquartsen, sammen med blandt andre Søren Overgaard, Rune Steffensen, Peter Andersen og Dennis Klit. Den tjans var hurtig overstået. Så går de tilbage til stævnekontoret, hvor Steen Stoltenberg på engelsk informerer holdlederne fra Holland om, hvor de skal sove og spise, og hvilket klokkeslet de skal spille på i dag onsdag. - Vi kan ikke sætte afspærringen med bånd op lige nu, fordi det blæser for meget, lyder forklaringen fra parkeringsholdet. Masser af småjob - Jamen..., vi har en masse andet småravl, som I kan lave i stedet for, siger Steen Stoltenberg, der bliver spurgt om, hvem der står for indmarchen. - Det gør vi jo sådan set alle sammen, svarer han uden antydningen af uro over sig. Steen Stoltenberg bevarer det rolige overblik og svarer beredvilligt. Også når det er mobilen, der skal betjenes. Så skal han tage stilling til nøgler og foreslår, at det er bedst at tage nøglerne fem og seks, for så har han selv nøglerne syv og otte i reserve. En anden vil vide noget om alarmkoderne, og dem nåede Steen Stoltenberg ikke at printe ud fra sin computer. Derfor finder han dem nu, og giver dem til vagten. Svære odds Thy Cup har de senere år haft et svagt dalende antal deltagende hold. I år spiller 130 hold og lige op til det sidste, blev der arbejdet med 142 hold. - Men så sprang flere hold fra af forskellige årsager på et tidspunkt, hvor vi havde trykt programmet, fortæller Steen Stoltenberg. I stedet er ændringerne ajourført på Thy Cups hjemmeside. Thy Cup har konkurrence fra lignende store stævner, og ifølge Steen Stoltenberg, er der tre forhindringer i konkurrencen med andre håndboldstævner, som har indflydelse på Thy Cups fremtid. Og det er prisen, tilbuddet og den geografiske afstand til Thy. - Broerne har medført øget konkurrence, og der bliver også afviklet tilsvarende håndboldstævner i for eksempel Sverige, fortæller han. Thy Cups gennemsnitstal for deltagende hold ligger på omkring 160. Og i år er antallet som sagt på 130. Derfor tør Steen Stoltenberg ikke kaste sig ud i en vurdering af, om stævnet kan bære sig selv økonomisk. - I år er en rigtig arbejdsgiverjul, og det har givet en del færre tilmeldinger, siger han.