Thy Hallens cafeteria får en sund madprofil

Bettina Bech er den nye forpagter af cafeteriet i Thy Hallen, og hun tilbyder nu et menukort med sund mad. Foto: Klaus Madsen
Sundhed 8. maj 2007 06:00

Den ny forpagter i Thy Hallens cafeteria indfører sund mad på menukortet THISTED: Sund mad og idræt - de to ting hænger sammen. Det mener i hvert fald den ny forpagter af Thy Hallens cafeteria, Bettina Bech, der tiltrådte den 1. maj. - Jeg synes ikke det hænger sammen, når unge mennesker kommer her i hallen for at dyrke motion, for bagefter at fylde sig med usund og fedende frituremad. Derfor har jeg nu sammensat et menukort, der giver mulighed for at vælge det usunde fra, siger Bettina Bech. Fortsat fritter Det er med andre ord ikke helt slut med at få en gang pommes frittes eller en øl efter håndboldkampen eller svømningen, men det er ikke den menu, der skiltes mest med, understreger Bettina Bech. Derimod ønsker hun hellere at friste med en sund hjemmelavet burger eller en sund sandwich med frisk salat og fedtfattig dressing. Hun har også planer om at lave fedtfattige China Boxe, der også sælges som take-away. Derudover laver hun hver dag en stor og frisk salatbar til kunderne og frister også med en lækker isbar og hjemmelavede tærter. Til tærten laver hun flere slags kaffe i stempelkande. Hjemkundskabslærer Bettina Bech er 39 år og uddannet folkeskolelærer. Hun kommer fra en stilling som hjemmekundskabslærer på Østre Skole i Thisted, så det med de sunde madvaner og styr på kalorierne har hun i rygraden. - Jeg er ikke ude på at missionere, og selvfølgelig skal der være plads til en omgang pommes frittes, men jeg vil meget gerne have et stort udbud af sunde varer ved siden af frituregryden, så mine kunder får et valg, siger hun. Brunch og svømning Når sæsonen for alvor går i gang igen efter sommerferien indgår Bettina Bech et samarbejde med svømmehallen om at lave nogle brunch-arrangementer med brunch og svømning, i stil med modellen alle kender fra bøf og bowling. Der er også planer om at lave en pakke omkring wellness og buffet som en pakkeløsning hver fredag aften. - Vi har dog ikke lagt os helt fast på konceptet endnu, men der vil komme nogle arrangementer, hvor vi kombinerer spisning og motion, siger Bettina Bech. Café-indretning Hun vil også indrette cafeteriet, så det kommer til at fremstå mere som en café end et cafeteria. - Næste år er der planer om at ombygge lokalerne, men indtil da kan jeg selv gøre noget for at hygge op med duge på bordene, blomster og lys, så lokalet kommer til at fremstå mere som en hyggelig café end et koldt cafeteria, siger Bettina Bech, der glæder sig til at tage godt imod kunderne. @Byli.9.special.bund:Af Ann Kerol ann.kerol@nordjyske.dk

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...