Thy Naturkraft får god plads

Elmelund indviede torsdag den nye hal, der skal være base for den socialøkonomiske virksomhed på Hanstholmvej ved Thisted

Lone Lærke Krog
Lucas Agergaard Christensen (23) er vant til at flytte rundt med paller, for det har i høj grad været nødvendigt i nabobygningen, hvor pladsen til produktion og lager har været for trang. Lucas synes, at det er "suverænt" med den nye, store hal. Han synes i øvrigt, at det er alle tiders arbejdsplads og siger: Der er meget socialt i det. Foto: Henrik Louis
Thisted 7. december 2017 17:15

THISTED: Glæden er stor hos medarbejderne i den socialøkonomiske virksomhed, Thy Naturkraft, da en ny produktionshal på 300 kvadratmeter torsdag bliver indviet.

23-årige Lucas Agergaard Christensen synes, at det er "suverænt" med den nye hal, for han er vant til at arbejde under trange forhold.

- Vi har stået lidt klemt ovre i den gamle bygning. Vi kunne ikke rigtig have alle de paller derinde, fortæller han.

Lucas har været i et jobafklaringsforløb i Thy Naturkraft, der beskæftiger unge sent udviklede.

Sammen med 10-12 andre har han fortrinsvis arbejdet med at fremstille paller - og nogle gange har de leveret 90-100 styk til en kunde på én gang.

Nogle af medarbejderne har arbejdet med at sanke og kløve brænde.

Med den nye hal bliver der plads til maskiner og til at tømre træpallerne sammen uden at skulle flytte på dem hele tiden.

Der bliver også plads til fire kontorer og et mødelokale.

Udover produktionen af trævarer har Thy Naturkraft også et pakkeri med fire fleksjobbere samt Thy Skovservice med 12 medarbejdere og syv i Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse.

De over 30 medarbejdere er visiteret til tilbuddet fra fem forskellige kommuner: Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt, Skive og Morsø.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...