Thy og Mors hårdest ramt af sneen

Frostgrader og fygning får bilisterne til at sidde fast i snedriverne

Snevejret har ført til en masse uheld, der har givet arbejde til Falck og Dansk Autohjælp. Foto Michael Koch <i>Foto: Peter Mørk</i>

Snevejret har ført til en masse uheld, der har givet arbejde til Falck og Dansk Autohjælp. Foto Michael Koch Foto: Peter Mørk

NORDJYLLAND:Både Falck og Dansk Autohjælp har haft en travl tirsdag morgen takket være vintervejret, der har lagt sin kolde hånd på Nordjylland. Lokalt er det Thy og Mors, der er hårdest ramt, fortæller Bjarne Nørgaard, der er stationsleder hos Falck.

- Jeg sidder selv heroppe, og når jeg snakker med kollegaerne andre steder i landsdelen, så kan jeg høre, at det er her, at vi har mest travlt, siger Bjarne Nørgaard.

Han tilføjer, at det er kombinationen af sne og blæst, der driller - og får vejene til at fyge til.

Siden midnat og indtil klokken 8 har Falck haft 79 assistancer - og det er folk, der er kørt fast i sneen, der dominerer statistikken. 38 gange har Falck været ude og trække bilister fri, fem batterier er blevet skiftet, redningskorpset har været ude til et færdselsuheld, 10 gange er der blevet givet starthjælp og 25 biler er blevet bugseret.

Samme melding fra Dansk Autohjælp

Fra Dansk Autohjælp er meldingen den samme, nemlig at det i Nordjylland er deres Skive/Thisted-region, der har mest travlt med at hive bilister op af sneen.

- Nu skal man være lidt forsigtig med tallene, for befolkningstætheden spiller jo ind, men det er tilsyneladende deroppe - og så i Hjørring - at vi har haft mest travlt, siger Ellen Trolle, der er leder af vagtcentralen hos Dansk Autohjælp.

Dansk Autohjælp har været ude 60 gange for at hjælpe bilister, og af de 60 assistancer har de 19 været til bilister, der skulle hives fri af sneen. Andre 10 bilister har skulle have hjælp til at starte bilen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.