Thyboerne spillede rent spil i København

Der er nu gået 50 år, siden Sennels IF’s førstehold i damehåndbold vandt JM i 2. division i Viby og fik en fjerdeplads ved DM

Villy Dall
Fra venstre Helga Gregersen (Bust), Lisa Brix Jensen (Nielsen), Karen Marie Svendsen (Andersen), Lilly Rughave (Smed), Jytte Kristensen (Kold), Birgit Poulsen (Sørensen), Else B. Nielsen (Smed Kristensen) og Sonja Klim (Christensen). Sidstnævnte var sat på DM-holdet 1963, men røg af i sidste øjeblik. Hun er, siger de andre, deres hjælpetræner. Fraværende torsdag var Lis Jensen (Gade). Foto: Peter Mørk
Fodbold 19. september 2013 19:03

SJØRRING: I går, torsdag, blev et 50 års jubilæum fejret hos Helga Gregersen i Sjørring.

Et usædvanligt jubilæum, nemlig for dengang Sennels Idrætsforenings førstehold i damehåndbold var til danmarksmesterskabet og fik en fjerdeplads. De fleste af spillerne har siden holdt sammen og mødes jævnligt. En enkelt havde dog måttet melde fra i går på grund af sygdom.

Holdets og klubbens succes kulminerede 1963, da det på Viby Stadion ved Aarhus vandt det jyske mesterskab i anden division for udendørs damehåndbold med 14-10 over de lokale fra AGF, og det blev så adgangsbilletten til turen til København, hvor danmarksmesterskabet blev afviklet på Valby Stadion.

Men københavnerturen blev en skuffelse for thybopigerne, der var i aldersgruppen 15-22 år:

- Sådan et råt spil, som oplevede derovre, kendte vi slet ikke til. Så fik man en albue her og et stød dér, nej, vi spillede rent spil, lød det fra flere.

I Valby vandt thyboerne kun en kamp, og det rakte så til en fjerdeplads.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...