Fodbold

Thyboerne spillede rent spil i København

Der er nu gået 50 år, siden Sennels IF’s førstehold i damehåndbold vandt JM i 2. division i Viby og fik en fjerdeplads ved DM

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sennelsholdet er her fotograferet med pokalen umiddelbart efter at have vundet det jyske mesterskab i damehåndbolds anden division på Viby Stadion med 14-10 over AGF.

SJØRRING:I går, torsdag, blev et 50 års jubilæum fejret hos Helga Gregersen i Sjørring.

Et usædvanligt jubilæum, nemlig for dengang Sennels Idrætsforenings førstehold i damehåndbold var til danmarksmesterskabet og fik en fjerdeplads. De fleste af spillerne har siden holdt sammen og mødes jævnligt. En enkelt havde dog måttet melde fra i går på grund af sygdom.

Holdets og klubbens succes kulminerede 1963, da det på Viby Stadion ved Aarhus vandt det jyske mesterskab i anden division for udendørs damehåndbold med 14-10 over de lokale fra AGF, og det blev så adgangsbilletten til turen til København, hvor danmarksmesterskabet blev afviklet på Valby Stadion.

Men københavnerturen blev en skuffelse for thybopigerne, der var i aldersgruppen 15-22 år:

- Sådan et råt spil, som oplevede derovre, kendte vi slet ikke til. Så fik man en albue her og et stød dér, nej, vi spillede rent spil, lød det fra flere.

I Valby vandt thyboerne kun en kamp, og det rakte så til en fjerdeplads.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst