Thyra Frank: Jeg kendte intet til samråd om demens

Det var en fejl, at nyudpeget ældreminister ikke kom til samråd i sidste uge, siger hun selv til Berlingske.

Thyra Frank og kommuner vil lette krav i ældreplejen RB PLUS Ældreminister i hård modvind efter en uge Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Thyra Frank og kommuner vil lette krav i ældreplejen RB PLUS Ældreminister i hård modvind efter en uge Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Ældreminister Thyra Frank (LA) fik ikke besked fra sit ministerium om, at hun var kaldt i samråd om antipsykotisk medicin til demente i sidste uge, umiddelbart efter udnævnelsen til minister.

Det siger hun til Berlingske.

Det vakte opsigt, at det ikke var den nyudnævnte sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der mødte op, og ikke Thyra Frank.

- Det er da dybt underligt, når vi netop har fået en ældreminister, sagde ældreordfører Astrid Krag (S) til Jyllands-Posten.

- Jeg håber da virkelig ikke, at det er udtryk for, at regeringen alene betragter demens som en sygdom, der skal håndteres af sundhedsministeren, lød det fra DF's ældreordfører, Jeppe Jakobsen, i samme avis.

Og det var en da også en fejl, erkender Thyra Frank ifølge Berlingske.

- Jeg anede intet om det, så første gang, jeg læste om det, læste jeg, at jeg ikke var mødt op. Det er klart, at jeg så spurgte ovre i ministeriet: Hvad er det, jeg ikke er mødt op til, siger Thyra Frank til Berlingske.

- Jeg anede jo ikke, at der var et samråd.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.