Thysk mad

Anita Klemmensen med flere: "Thy til sanserne"

Siderne i kogebogen er flote layoutet

Siderne i kogebogen er flote layoutet

Denne bog er en lang hyldest til Thy, til Thys natur, til Thys fødevareproducenter og til Thisted Bryghus. Og som kogebog er den noget alternativ, for så meget fylder opskrifterne heller ikke i bogen. Til gengæld er der rigeligt plads til at vise Thy frem. Det sker blandt andet i et overdådigt udvalg af billeder trykt på lækkert, tykt, ru papir. Og dermed bliver det en bog, der signalerer sikker stil. Som noget helt nyt i en kogebog er alle opskrifterne udstyret med en stregkode. Hvis man scanner den ind med sin mobiltelefon/smartphone og har fået installeret det nødvendige program, så omdanner telefonen automatisk stregkoden til en indkøbsseddel, så man ved, hvad man skal købe ind. Og lige her bliver det en smule besværligt: For så står der i en opskrift, at man skal bruge en kammerskinke fra slagteriet Tican. Og de sælger kun deres skinker direkte til restauranter. Eller der står, at man skal bruge et mejeriprodukt fra Dragsbæk. Det er den trælse del af denne bog: At alle produkter er navngivet, præcis som man ser det i de gratisopskrifter, der ligger og flyder i supermarkederne. Skriv dog, at der skal bruges en lammeryg, i stedet for at skrive, at ryggen skal være fra Thy Lam. Til alle opskrifterne er der også forslag til drikkevarer: Og det er med stor konsekvens øl fra Thisted Bryghus, der henvises til. Igen: Det er en smule uheldigt. Det kan godt ske, at Thisted Bryghus er landets bedste. Det vil undertegnede i hvert fald gerne skrive under på efter fire Limfjordsportere. Men fakta er altså også, at det herlige Thisted-bryg ikke kan købes ret mange steder uden for Thy. Det findes visse steder i Aalborg og Vendsyssel, og det findes på Christiania. Men i resten af landet skal man være heldig. Og i selveste Thy/Han Herred drikker de, forståeligt nok, ikke andet. "Thy til sanserne" er en lækker bog. Ikke så meget som kogebog. Men på grund af sit flotte udstyr, lækre layout., den stilsikre hyldest til Thy. Og sin insisteren på, at man altid skal bruge gode råvarer. Max Melgaard max.melgaard@nordjyske.dk "Thy til sanserne" Opskrifter: Anita Klemmensen 116 sider, 199 kroner Kan købes på: thytilsanserne.dk