Udland

Ti migranter fundet døde og over 2100 reddet på havet

Mange kunne reddes, hvis Europa ville tage imod flygtninge, siger UNHCR-chef. Mindst 240 druknede på to døgn.

Ligene af ti migranter blev lørdag fundet i en gummibåd ud for Libyens kyst.

Det oplyser den italienske kystvagt, der sammen med andre redningstjenester reddede over 2100 andre migranter i løbet af lørdagen.

De ti omkomne migranter, som lå i den samme gummibåd, er dog kun en lille del af de dødsofre, der er talt op i løbet af de seneste 48 timer.

På de to døgn er mindst 240 migranter og flygtninge druknet ud for Libyen, oplyser Den Internationale Organisation for Migration (IOM), som er en del af FN.

Fem redningsskibe var inden for synsvidde af de forliste migranter, der var fordelt på to store gummibåde. Men forsøgene på at redde dem lykkedes ikke.

FN's højkommissær for flygtninge, Filippo Grandi, siger, at han er "meget bedrøvet over endnu en tragedie", skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han understreger, at mange mennesker kunne reddes, hvis de europæiske lande ville tage imod flere flygtninge i stedet for at tvinge dem til at begive sig ud på den farlige sejlads.

- Middelhavet er en livsfarlig strækning for flygtninge og migranter, men de ser ikke anden mulighed end at risikere livet for at krydse det, siger Grandi i en udtalelse.

Lørdag foretog skibe fra blandt andet Malta, Spanien og Italien i alt 15 redningsoperationer. Det er mere end dobbelt så mange som dagen inden, hvor omkring 1200 mennesker blev reddet i land.

2016 har været det hidtil dødeligste år for de migranter og flygtninge, der begiver sig ud på den farefulde færd over Middelhavet.

4220 mennesker er omkommet eller er forsvundet og frygtes at være døde undervejs fra Nordafrika og Mellemøsten videre til Europa.

Det viser den seneste opgørelse, som IOM offentliggjorde fredag.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.