Tican og Danish Crown fusionerer

De to slagterier danner fælles selskab

Travlhed på Tican i Thisted. Fusionen med Danish Crown sikrer slagteriets fremtid, siger Ticans bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen. <i>Pressefotograf    Peter Moerk</i>

Travlhed på Tican i Thisted. Fusionen med Danish Crown sikrer slagteriets fremtid, siger Ticans bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen. Pressefotograf Peter Moerk

THISTED:Tican-slagteriet i Thisted fusionerer med Danmarks største slagterikoncern Danish Crown. De to andelsejede slagterivirksomheder er blevet enige om at lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab. Beslutningen er truffet i forlængelse af, at Tican igennem længere tid har arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner.

- Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere – de danske landmænd – fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge, siger bestyrelsesformand for Tican, Jens Jørgen Henriksen, og fortsætter:

- Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere.

Hos Danish Crown kommer beslutningen efter at have rådført sig med både danske og udenlandske eksperter på konkurrenceområdet.

- Danish Crown bygger på fusioner og opkøb gennem årtier. Fælles for disse har været, at de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering. Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af, siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt.

Mest eksport

Både Tican og Danish Crown er internationale selskaber med størstedelen af deres omsætning uden for Danmark og en betydelig del uden for EU. På trods af en dansk sammenlægning er det fusionerede selskab stadig en lille spiller på det europæiske marked.

- Danish Crown er et stærkt selskab også uden en fusion med Tican, men der er nogle fornuftige synergier, som kan etableres ved en sammenlægning, siger Danish Crowns adm. direktør, Kjeld Johannesen.

Tican lægger ikke skjul på, at denne løsning ikke var i tankerne, da ejerskabsprojektet blev skudt i gang for mere end et år siden, men adm. direktør Ove Thejls understreger, at aftalen med Danish Crown klart er at foretrække.

- Der går måneder, før vi har konkurrencemyndighedernes godkendelse, og i den periode er der naturligvis ikke noget, der vil ændre sig. Hverken for medarbejdere eller for andelshavere. Vi vil bruge den kommende tid på at lære hinandens virksomheder at kende gennem grundige analyser, så vi kan få det bedst mulige resultat ud af en sammenlægning, forklarer administrerende direktør for Tican, Ove Thejls.

Forudsat fusionen godkendes, indgår Ticans andelshavere på lige fod med Danish Crowns andelshavere i det fælles selskab. Der vil i løbet af de første to år ske en udligning i forskel på egenkapital og indtjeningsniveau imellem de to selskaber.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på hhv. ekstraordinær generalforsamling i Tican og ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown ultimo marts. Beslutningen er ligeledes betinget af de relevante konkurrencemyndigheders godkendelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.