Ticans erstatningskrav afvist

Tican krævede 20 millioner kroner af Danish Crown efter aflyst fusion mellem de to slagterikoncerner - men kravet er afvist ved en voldgiftsafgørelse

Asbjørn Hansen
Arkivfoto: Ulla Flintholm
Thisted 12. oktober 2017 14:21

THISTED: Danish Crown og Tican har fået afgørelsen på den voldgift, der skulle afklare, om Tican havde ret til en kompensation på 20 millioner kroner i forlængelse af den aflyste fusion mellem Danish Crown og Tican. Voldgiften fandt ikke, at det var tilfældet.

- Begge parter har gennem hele forløbet holdt en god tone og loyalt fremlagt forløbet omkring fusionen. Nu har vi fået afgørelsen, og så handler det for begge parter om at komme videre herfra, siger Danish Crowns formand Erik Bredholt.

Uenigheden mellem de to parter gik på, om fusionsaftalen udløb, eller om Danish Crown aflyste fusionen.

- Det har været en af den slags sager, ingen af parterne ønskede at skulle igennem. Omvendt har det for begge parters vedkommende været centralt at forsvare de respektive ejeres interesser, og netop derfor blev det allerede under fusionsforhandlingerne aftalt, at eventuelle uenigheder skulle afgøres ved en voldgift, siger Ticans formand Søren Overgaard.

Danish Crown AmbA og Tican a.m.b.a. er enige om, at sagen nu er endegyldigt afsluttet, og derfor har ingen af parterne yderligere kommentarer til afgørelsen.

FAKTA

Voldgiftssagen

I februar 2015 indgik Tican og Danish Crown en fusionsaftale med en tidsfrist indtil 31. oktober samme år.
Af aftalen fremgik det, at Tican skulle have kompensation, hvis fusionen ikke kunne blive godkendt af konkurrencemyndighederne.
Konkurrence- og forbrugerstyrelsen sagde nej til alle modeller for en fusion, og derfor mente Tican sig berettiget til kompensation, mens Danish Crown henholdt sig til, at fristen simpelthen udløb, inden det kom til en endelig afgørelse fra styrelsen. Det sidste er nu blevet bekræftet ved en voldgiftsafgørelse.
Den tyske slagterikoncern Tönnies har siden overtaget Tican, og det var de tidligere ejere, andelshaverne, der rejste voldgiftssagen mod Danish Crown.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...