Tidlig jul i børnehaverne

Kommunens daginstitutioner får 4,7 mio. kr. til bedre normering. Hele puljen fra regeringen bruges på daginstitutionerne

Modsat en del andre kommuner kanaliserer Frederikshavn Kommune hele regeringens pulje til kvalitetsløft direkte videre til daginstitutionerne. Det har der tidligere været tvivl om i forbindelse med budgetforhandlingerne. <i>Bent Bach</i>

Modsat en del andre kommuner kanaliserer Frederikshavn Kommune hele regeringens pulje til kvalitetsløft direkte videre til daginstitutionerne. Det har der tidligere været tvivl om i forbindelse med budgetforhandlingerne. Bent Bach

FREDERIKSHAVN:Børnehaver og daginstitutioner i Frederikshavn Kommune får en tidlig julegave på ikke mindre end 4,72 millioner kroner.

Afsenderen er regeringen og Enhedslisten, der har øremærket pengene til et kvalitetsløft i kommunens daginstitutioner.

Der har tidligere været tvivl om, hvorvidt kommunen ville bruge hele puljen til formålet eller lade en del af regeringens ”julegave” lukke huller i kommunekassen, men børne- og ungdomsudvalget har nu skåret igennem:

- Alle pengene bliver fordelt på kommunens daginstitutioner i forhold til antallet af børn, lover formand for B&U-udvalget, Paul Rode Andersen (SF).

Pengene skal bruges til at ansætte flere pædagoger, og når året er omme, skal daginstitutionernes ledere rapportere tilbage, hvordan pengene er brugt.

Anders Broholm og Pia Karlsen, begge Venstre, ønskede at målrette 1 million kroner fra puljen til Projekt Socialrådgivere i daginstitutionerne, men det var der ikke flertal for.

- Det er et udmærket projekt, som har fanget nogle af de sociale problemer meget tidligt. Det udløber til nytår, men vi kan muligvis finde midler andre steder, så det gode forebyggende arbejde kan fortsætte, siger Paul Rode Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.