Tidligere A.P. Møller-Mærsk-reder Bjarne Hansen er død

Tidligere skibsreder i A.P. Møller-Mærsk, Bjarne Hansen, er død på hospice i København. Han blev 72 år.

Tidligere A.P. Møller-Mærsk-reder Bjarne Hansen er død

Erhvervsmanden Bjarne Hansen er død, 72 år, oplyser hans familie.

Bjarne Hansen døde efter længere tids sygdom - men torsdag tabte han kampen mod den kræftsygdom, der havde plaget ham i over et år.

Den tidligere skibsreder i A.P. Møller-Mærsk var fra 1981-97 direktør for daværende Maersk Air, og han var siden flyselskabets bestyrelsesformand fra 1997-2001.

Da han tilbage i 2006 - efter 46 år - i A.P. Møller-Mærsk stoppede i rederiet, forblev han i dansk luftfart. Sideløbende med jobbet på Esplanaden var han med i bestyrelsen i Københavns Lufthavne.

Den post blev i 2005 skiftet ud med formandsposten i bestyrelsen for Billund Lufthavn - en post han stadig havde ved sin død, ligesom han også var formand for bestyrelsen i den danske helikoptervirksomhed Bel Air.

Bjarne Hansen startede han som shippingelev i Rederiet A.P. Møller som 17-årig tilbage i 1957. Otte år efter rykkede han op som direktionssekretær i koncernen og blev en af de medarbejdere, der kom ganske tæt på skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller.

Da Maersk Air blev dannet, blev Bjarne Hansen salgschef her. Og fra 1981 frem til 1997 var direktør i Maersk Air - en post han byttede ud med en post som formand for bestyrelsen i selskabet.

Bjarne Hansen døde på Hospice Sankt Lukas ved København efter nogle dages indlæggelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.