Vesthimmerland

Tidligere Aars IKer i spidsen for verdenshold

Den tidligere Aars IK-spiller, Rasmus Bartholomæussen, samler spillere i ørkensandet

Nogle af børnene fra ”Verdensholdet” i Riyadh iklædt deres nye spilletrøjer fra Jutlander Bank.  Privatfoto

Nogle af børnene fra ”Verdensholdet” i Riyadh iklædt deres nye spilletrøjer fra Jutlander Bank. Privatfoto

VESTHIMMERLAND:Trænerinstrukserne foregår på engelsk og arabisk - med himmerlandsk accent - og spillerne kommer fra så forskellige lande som Sri Lanka, Frankrig, Sydafrika, Pakistan, Sverige, Libanon, Danmark, Egypten og Spanien.

Rammen om kampen er den nybyggede King Khalid Arena i Riyadh i Saudi-Arabien, hvor to nystartede hold fra hhv. Jasir- bydelen og Abdullah-bydelen tørner sammen.

I spidsen for udfoldelserne på fodboldbanen står den tidligere Aars IK-spiller, Rasmus Bartholomæussen.

Sammen med sin kone Anette og børnene Simon på 7 år og Ida Marie på 9 år skiftede han for snart to år siden parcelhuset i Aars ud med sand og varme i Saudi Arabien.

I det boligområde familien bor i, er der familier fra 75 lande, der bor side om side, men alligevel finder man hovedsageligt sammen med ligesindede fra Skandinavien.

I et forsøg på at lave om på dét etablerede familien for få måneder siden to fodboldhold, og det har ifølge Rasmus Bartholomæussen været noget af en åbenbaring.

- De første uger var der fem til træning, ugen efter 10 og nu er der over 25 børn fra 20 nationaliteter til træning to gange om ugen.

- Hvor børnene før stor set kun legede med ligesindede, jubler de nu sammen på fodboldbanen, uanset om det er Naeem fra Sri Lanka eller Adham fra Egypten, der er målscoreren, fortæller Rasmus Bartholomæussen.

Normalt er det ellers meget begrænset, hvor meget fodbold der reelt spilles i Saudi Arabien.

Der findes intet organiseret foreningsliv. Det er for varmt at spille udenfor, og kulturen er generelt, at fodbold er en voksensport for de få.

Alt dét har det nye ”verdenshold” i Riyadh været med til at lave om på. Til den første kamp for ”Verdensholdets” nye U7- og U9-hold var flere end 100 forældre, søskende og familiemedlemmer mødt op for at heppe - og der blev straks truffet aftale om en revanchematch, som løber af stabelen i den kommende weekend.

For Rasmus Bartholomæussen er succes’en i Riyadh endnu en understregning af, af vi i Danmark med med god ret kan tillade os at være stolte af vores foreningskultur - og alle de fantastiske oplevelser, den fører med sig.

Samme holdning har man i Jutlander Bank, hvor man - straks da man hørte om Rasmus Bartholomæussens fodboldprojekt i Saudi Arabien - valgte at støtte projektet et sæt nye spilletrøjer.

- Trøjerne kan forhåbentlig i endnu højere grad være med til at få spillerne på verdensholdet i Riyadh til at føle sig som et hold på trods af kulturelle forskelligheder. lyder det fra bankdirektør Lars Thomsen fra Jutlander Bank.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.