Tidligere ansat på Solhaven anklages for trusler mod vidne

Ung tissede blod og havde gangbesvær i 14 dage efter vold på institution, hævdes det i sag mod 12 ansatte.

Tidligere ansat på Solhaven anklages for trusler mod vidne

I den store straffesag mod 12 ansatte ved institutionen Solhaven er der ikke kun rejst tiltale om mishandling af de unge.

I sagen hævdes det også, at en af de ansatte skal have forsøgt at underløbe politiets opklaringsarbejde ved at true et vidne.

Ifølge anklageskriftet skal manden sidste forår have opsøgt en person, der havde fortalt politiet om den vold, han havde været udsat for på opholdsstedet.

To gange fik den unge besøg. Han fik blandt andet besked om, at han i retten skulle sige, at han "havde givet den for meget gas," da han oprindeligt afgav forklaring.

Desuden skal den tiltalte have sagt, at den unge ville blive fjernet fra sin bopæl, hvis han ikke trak sin forklaring til politiet tilbage.

Den unge ville også miste sin bil, hvis han ikke makkede ret, hævdes det i anklageskriftet, som Nordjyllands Politi har frigivet tirsdag.

Den ansatte har tidligere udtalt, at han nægter sig skyldig i de anklager, der er rejst imod ham. De er det pure opspind, har han sagt.

18 unge skal ifølge det omfattende anklageskrift have været udsat for vold, der tangerer mishandling. Det skal være sket i årene fra 2005 og frem til 2011.

I nogle tilfælde har ofrene pådraget sig skader. En af de unge fik flere flænger i ansigtet og en flækket læbe.

Den unge fik stødt hovedet mod en reol og blev kastet ned i en seng med så stor kraft, at sengen gik i stykker. Overgrebet fortsatte, idet to medarbejdere satte den unge i en brusekabine og tændte for det kolde vand, påstås det.

En anden ung havde i 14 dage gangbesvær og tissede blod, og flere andre oplevede åndedrætsbesvær på grund af kvælertag.

Anklageskriftet beretter også om et tilfælde, hvor en ansat havde sat sig oven på en ung og presset sit knæ mod hans hals. Der blev lagt et vådt klæde over drengens hoved, hvorefter der blev hældt vand på, hævdes det i anklageskriftet.

De tiltalte nægter at have begået vold. Det bliver Retten i Aalborg, der over 25 dage skal afgøre, om der er beviser for, at der er sket mishandling.

Ud over fængselsstraf forlanger anklagemyndigheden, at de 12 frakendes retten til at arbejde som pædagogmedhjælper over for børn og unge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.