Tidligere ansatte stævner SAS for millionbeløb

De kriseramte flyselskab SAS skar i tidligere kabinepersonales pensioner og stævnes nu for flere millioner kr.

Tidligere ansatte stævner SAS for millionbeløb

Det kriseramte flyselskab SAS stævnes for et millionbeløb ved Københavns Byret. En gruppe tidligere ansatte blandt kabinepersonalet i Danmark er utilfredse med, at SAS har skåret i deres pensioner, og de lægger derfor sag an.

De pensionerede kabineansatte har organiseret sig i Fonden Live, og Københavns Byret har givet grønt lys for, at de pensionerede stewardesser og stewarder kan anlægge sagen som et gruppesøgsmål.

Foreningens formand, Per Espersen, oplyser, at 300 pensionerede stewardesser og stewarder foreløbig har tilmeldt sig foreningen og dermed gruppesøgsmålet.

- I gennemsnit har hver enkelt i alt mistet 25.000 kroner i pension, siden SAS fore tre år siden satte pensionsbidraget ned. Det var i strid med de vilkår, der var aftalt, siger Per Espersen.

Det betyder, at de foreløbigt 300 pensionerede kabineansatte ifølge dem selv har omkring 7,5 millioner kroner til gode. Per Espersen venter, at endnu flere vil tilmelde sig, efter at foreningen er blevet godkendt som gruppens repræsentant i retten.

- Vi har oplevet en utrolig opbakning siden foreningens start, og vi forventer, at vores medlemstal vil stige, siger Per Espersen.

Sidste frist for tilmelding er den 14. december.

Foreningen har stævnet SAS, der har frist til at svare til den 5. december. Det er advokat Hanne Magnussen fra Advokatfirmet Mazati-Andersen, Korsø Jensen og Partnere, der kører sagen for de pensionerede kabineansatte.

Den kommer efter en hektisk periode, hvor de nuværende SAS-ansatte, piloter såvel som kabineansatte, er gået ned i løn og skal arbejde længere for at redde det kriseramte flyselskab fra konkurs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.