Tidligere bestyrelsesmedlem i Ewii angriber formanden

Adm. direktør Knud Steen Larsen og formand Steen Dahlstrøm har kørt et tæt parløb omkring investeringer, som har kostet Ewii dyrt, lyder det.

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

. Tophistorie fra Finans distribueret af Ritzau.


INFO: Anvendelse af Ritzaus Tophistorietjeneste forudsætter accept af vilkårene i bunden.
**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****
Bestyrelsesformanden i energikoncernen Ewii, Steen Dahlstrøm, har i mere end 10 år kørt et så tæt parløb med selskabets afskedigede direktør, at han bærer et betydeligt ansvar for en række investeringer, som er slået fejl. Sådan lyder det fra tidl. bestyrelsesmedlem Jens Pilgaard, som nu står frem og fortæller til Finans, hvordan der i Ewii er truffet beslutninger, som har kostet el-, vand- og varmekunderne i Trekantområdet en formue.Jens Pilgaard, der arbejder som virksomhedskonsulent og sad i bestyrelsen i Ewii indtil 2014, indkaldte efter eget udsagn til flere ekstraordinære bestyrelsesmøder for at stoppe investeringerne, som han mente var fejlsatsninger. Det drejede sig bl.a. om satsningen på en trehjulet elscooter, brændselsceller, telemedicin og et solcelleeventyr i Afrika – projekter, som har kostet Ewii et trecifret millionbeløb, fordi ingen af dem er blevet kommercielle succeser.»Havde vi stoppet disse vanvittige projekter, var Ewiis egenkapital over en mia. kr. større i dag,« siger han til Finans og tilføjer, at pengene i stedet kunne være brugt til at sænke prisen på el, vand og varme.Den fhv. adm. direktør Knud Steen Larsen og bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm kørte ifølge Pilgaard deres eget show. Ifølge Jens Pilgaard holdt de formøder og afstemte alle store beslutninger, inden de blev præsenteret for resten af bestyrelsen – heriblandt virksomhedsopkøb langt væk fra kerneforretningen.Professor i ledelse og strategi på CBS, Flemming Poulfelt, mener, at det er helt galt at drive en virksomhed på den måde, som Jens Pilgaard beskriver.»Hvis man klapper alt af mellem direktøren og bestyrelsesformanden, så er der jo nærmest ingen grund til, at man har en bestyrelse,« siger Flemming Poulfelt til Finans.Han mener, at bestyrelsen bør tage sin rolle op til overvejelse og samtidig se på, om der skal nye folk ind på direktionsgangen.http://finans.dk/erhverv/ECE9658806/tidligere-ewiibestyrelsesmedlem-staar-frem-formanden-er-dybt-involveret-i-elkongens-fejlslagne-beslutninger/
Redaktionel kontakt:
Jens Borup Bøgsted
tlf.:
e-mail: Jens.Boegste

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.
- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.
- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.
- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.
- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.
- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.
VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:
- Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.
- Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
- Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.