Tidligere chef hos Nets: Der er blevet snorksovet

Nogen burde have skredet ind over for kilde, som formodes at have overvåget kreditkort for Se og Hør.

Kontrollen med danskernes kreditkortoverførsler er tilsyneladende blevet mindre, efter at Nets i 2008 valgte at flytte kontrollen med oplysningerne ud til it-firmaet IBM, skriver metroxpress.

Her fik personen, der er mistænkt for at sælge oplysninger til Se og Hør, tilsyneladende lov til at overvåge en lang række kendte i fred uden nogen forstyrrende sikkerhedsansatte.

Det vurderer seniorpartner i firmaet PlusCON Henning N. Jensen, der er tidligere vicepræsident hos Nets, da det hed PBS, direktør for Danmønt og bestyrelsesmedlem hos DIBS.

- Noget kunne tyde på, at da man flyttede den her funktion over i IBM, så har man sparet på en sikkerhedsfunktion. Det er i alle fald påfaldende, at det er sket, efter at opgaven er flyttet fra PBS.

- Ham, der har lavet det her, hvis det altså er sket, er ikke bare dybt kriminel, men har været smart, siger Henning N. Jensen til metroxpress.

Han fortæller, at allerede i hans tid adskilte man transaktionerne fra navnene på kunder - den mistænkte har altså tilsyneladende skullet lave et særligt program, der overvågede, hver gang de kendte brugte deres kort.

- Den slags må man gå ud fra, at en sikkerhedschef havde opdaget, siger Henning N. Jensen, der understreger, at man ikke præcis ved, hvordan it-konsulenten har gjort.

- Men man kan undre sig over, at sikkerhedsafdelingen ikke har opdaget, at der er foregået noget. De har snorksovet, siger Henning N. Jensen, der fortæller, at den slags altid efterlader spor.

Se og Hør er mistænkt for at have betalt en såkaldt tys-tys-kilde for at overvåge kendte og kongelige kreditkort-transaktioner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst