Tidligere dømt for groft røveri i Aalborg

Fik ny dom kun halvandet år efter deres seneste udvisning

Røverne truede personalet med en 20 centimeter lang kniv og slap af sted med 980.000 kroner. Arkivfoto <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Røverne truede personalet med en 20 centimeter lang kniv og slap af sted med 980.000 kroner. Arkivfoto Pressefotograf Grete Dahl

AALBORG:Da to svenske statsborgere fredag blev idømt udvisning og 3,5 års fængsel for et bankrøveri i Nørresundby, var det ikke første gang, de blev dømt for grov kriminalitet i Aalborg.

I marts 2011 blev de idømt to års fængsel og udvisning for bestandig for et voldsomt røveri mod en urmager i Bispensgade.

Men efter blot at have afsonet halvdelen af deres straf, blev de prøveløsladt og sendt ud af landet.

Normal praksis

Danske statsborgere kan normalt først prøveløslades efter at have afsonet to tredjedele af deres straf, men ifølge Direktoratet for Kriminalforsorgen er det normal praksis, at udvisningsdømte udenlandske statsborgere prøveløslades og udsendes efter halv afsoning.

- Det beror på en vurdering i hvert enkelt tilfælde, men det er mere reglen end undtagelsen, siger Marianne Hoffgaard, der er chefkonsulent i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Vurderingen sker ud fra risikoen for, om den pågældende vil begå ny kriminalitet, og om udvisningen kan effektueres straks efter prøveløsladelsen.

Langtfra billigt

- Reglen er først og fremmest begrundet i, at udenlandske statsborgeres afsoning ofte er mere belastende end danske statsborgeres.

- De placeres typisk i et lukket fængsel og har ikke ret til udgang. En del af dem har ingen tilknytning til Danmark og modtager således ikke besøg, siger Marianne Hoffgaard.

Hun tilføjer, at der også er et økonomisk aspekt inde i billedet, da det langtfra er billigt at have folk siddende bag lås og slå.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.