Udland

Tidligere EU-leder skal hjælpe Goldman Sachs gennem brexit

Eks-kommissionsformand Barroso skal hjælpe amerikansk investeringsgigant gennem et kommende brexit.

- Foto: Scanpix/Thierry Charlier

- Foto: Scanpix/Thierry Charlier

Den amerikanske finansgigant Goldman Sachs har hyret den tidligere formand for EU-Kommissionen José Manuel Barroso.

Han skal være rådgiver og ikkeadministrerende formandspost i selskabets internationale forretning i Storbritannien, skriver Reuters og Financial Times.

Barroso skal stå for at føre Goldman Sachs gennem det britiske farvel til EU.

Et flertal af de britiske vælgere stemte ved en folkeafstemning i juni for at forlade EU. Det såkaldte brexit bliver en realitet, når Storbritannien har aktiveret artikel 50 i Lissabon-traktaten. Derefter har EU og briterne to år til at forhandle vilkårene på plads.

Goldman Sachs og flere andre amerikanske investeringsbanker betragtes som særligt sårbare over for en britisk udmeldelse af EU.

De er afhængige af de EU-regler, der giver mulighed for at tilbyde deres tjenester i hele unionen, mens de fleste af deres kontorer og ansatte befinder sig i Storbritannien.

Bankerne har tidligere sagt, at det kan blive nødvendigt at flytte medarbejderne til andre lande, så de ikke mister deres nemme adgang til EU-markedet.

José Manuel Barroso var formand for EU-Kommissionen fra 2004 og ti år frem. Da finanskrisen ramte EU-landene, var han med til at oprette en økonomisk redningsfond og stramme op på blandt andet budgetregler.

Det er ikke første gang, Goldman Sachs hyrer en tidligere politiker.

Den tidligere danske statsminister Anders Fogh Rasmussen blev sidste år ansat som rådgiver for den amerikanske finanskæmpe i forbindelse med virksomhedens i Danmark kontroversielle køb af aktierne i Dong Energy.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.