Tidligere Fifa-præsident Havelange er udskrevet

Fifa's tidligere præsident Joao Havelange blev udskrevet fra hospitalet tirsdag. Han havde en lungeinfektion.

Det internationale fodboldforbunds (Fifa) tidligere præsident Joao Havelange er udskrevet fra hospitalet. Det oplyser hospitalet selv ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 98-årige Havelange har været indlagt med en lungeinfektion i en uges tid. Hans krop tog godt imod behandling og medicin, og en talskvinde fra Samaritano-hospitalet fortæller derfor, at Havelange fik grønt lys af lægerne tirsdag eftermiddag.

Den tidligere Fifa-præsident var i 2012 indlagt i 64 dage på præcis samme hospital med en infektion i foden, og mange forventede, at Havelange ville dø.

Den aldrende idrætspolitiker var en vigtig brik, da Brasilien vandt retten til at arrangere OL i Rio i 2016 - det første OL nogensinde i Sydamerika.

Havelange var fra 1974 til 1998 en både succesrig og meget omstridt præsident for Fifa, som han fik gjort til en stor kommerciel succes.

Beskyldninger om korruption har i årtier klæbet til brasilianeren, der i sin aktive karriere udfoldede sig i helt andre idrætsgrene.

Havelange var som svømmer med til OL i Berlin i 1936, og i 1952 var han en del af det brasilianske vandpolohold ved OL i Helsinki.

Brasilianeren var fra 1963 til 2011 medlem af den internationale olympiske komité (IOC), og med sine 38 år på den post sad han i IOC-komitéen længere, end nogen anden har gjort.

Han trak sig i 2011 fra sin IOC-post, kort før han skulle have stået under anklage i en korruptionssag. Derfor blev han ikke en del af sagen.

Nyheden om Havelange kommer, mens hans hjemland gør klar til VM-åbningskampen mod Kroatien torsdag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.