Tidligere Fifa-vicepræsident melder sig til politiet

Den tidligere vicepræsident i Fifa, Jack Warner, er nu i politiets varetægt efter korruptionsskandalen.

Den tidligere vicepræsident i det internationale fodboldforbund (Fifa) Jack Warner har meldt sig selv til politiet i Trinidad og Tobago. Det oplyser flere internationale medier.

Det sker, efter at Jack Warners navn var blandt de i alt 14 personer, som anklages for at spille en rolle i korruption i Fifa, som menes at have stået på i en periode på 24 år.

De ni personer er enten nuværende eller tidligere Fifa-folk, mens de øvrige fem personer er forretningsfolk uden for Fifa-organisationen.

Jack Warner er også blandt de 11 personer, som Fifa onsdag valgte at suspendere fra al arbejde i fodboldverdenen.

Ifølge de amerikanske anklager har den 72-årige Jack Warner modtaget bestikkelse i forbindelse med VM-slutrunderne i 1998 og 2010 i henholdsvis Frankrig og Sydafrika.

Jack Warner forlod Fifa i 2011, da han blev suspenderet af organisationens etiske komité, som dengang undersøgte korruption. Han stod tidligere i spidsen for det nord- og mellemamerikanske fodboldforbund (Concacaf).

Tidligere onsdag tog Jack Warner afstand fra de amerikanske anklager og hele planlægningen af aktionen onsdag.

- Det bekymrer mig ikke længere, hvad der sker i Fifa. Jeg kan dog ikke lade være med at notere mig, at disse aktioner på tværs af landegrænser kommer på et tidspunkt, hvor Fifa er samlet for at vælge en præsident, som det internationale samfund ikke bryder sig om, lød det fra Jack Warner, inden han meldte sig til politiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.