Tidligere kommunal chef får samfundstjeneste i Atea-sag

It-firmaet Atea eller en konto med Rudersdal Kommunes penge betalte udgifter til it-chefs Thailand-ferier.

LYNGBY:Mandag eftermiddag blev der lukket endnu et kapitel i Atea-sagen, der er blevet kaldt danmarkshistoriens største sag om bestikkelse af offentligt ansatte.

I et retsmøde i Retten i Lyngby blev en tidligere it-chef i Rudersdal Kommune således idømt seks måneders betinget fængsel i en sag, der blandt andet handler om bestikkelse.

Den 63-årige mand skal ikke afsone straffen, hvis han opfylder krav om at udføre 120 timers samfundstjeneste. Desuden skal den tidligere chef betale en tillægsbøde på 60.000 kroner. Det svarer til det beløb, som han fik ud af sagen.

Dommen faldt i et retsmøde i Lyngby mandag, hvor den tidligere chef i hovedtræk erkendte at have været på golfferier i Thailand, hvor en del af udgifterne blev betalt af it-firmaet Atea eller kommunens konto hos Atea.

Sammen med daværende salgschef i Atea Per Juul Andersen samt en anden bekendt var den kommunale it-chef årligt på golfferier i Thailand. Ved tre rejser i 2012-2014 fik den kommunale chef en vinding på knap 42.000 kroner.

Selv om der gik penge fra Atea eller Rudersdal Kommune til rejserne, var det rent privat, forklarede den tidligere it-chef mandag.

- Vi spillede golf, snakkede sammen og spiste, sagde han i retten og fortalte, at de havde en intern konkurrence mellem de tre, som de kaldte Thailand Open.

Foruden Thailand-rejserne er han dømt for at have fået to middage. Desuden er han dømt for en computer, en iPad og flere telefoner, som han beholdt efter ansættelsen i kommunen eller gav eller solgte videre.

Den tidligere chef har modtaget dommen, og anklager Andreas Juul Bjørn oplyser, at han er tilfreds med dommen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden