Danmark

Tidligere kriminel er Bodil-vinder: Filmene reddede mig

Med roller i filmene "R", "Kapringen" og "Nordvest" har den autodidakte skuespiller Roland Møller vakt opsigt.

- Hvis nogen for 10 år siden havde sagt til mig, at jeg ville stå med en Bodil i hånden, så havde jeg sagt til dem, at de ikke skulle stå og provokere mig, for så kunne de få én på skallen.

Tonen er hård og kontant fra årets vinder af Bodil-statuetten for bedste mandlige birolle. Men Roland Møller, der fik prisen for sin rolle i Michael Noers drama "Nordvest", har også en utraditionel baggrund for en Bodil-vinder.

For 10 år siden var han netop kommet ud af Horsens Statsfængsel, hvor han havde afsonet en dom. Han var hærdet kriminel og involveret i en bande.

Men ad en kringlet vej fik han først arbejdet sig ind i rapgruppen Den Gale Pose, og siden lærte han filminstruktørerne Michael Noer og Tobias Lindholm at kende. Og så blev livet som forbryder skiftet ud med livet som feteret skuespiller.

Han har spillet tre roller, først i Lindholms fængselsdrama "R", siden i "Kapringen" og senest i "Nordvest". Alle gange har han været nomineret til en Bodil, men lørdag aften kunne han endelig gå på scenen og modtage en statuette.

Fra scenen fortalte han, at hvis ikke Tobias Lindholm havde satset så hårdt på ham, havde han "nok stået på et gadehjørne i en skudsikker vest og forsvaret et forkvaklet mandeideal".

- Tobias Lindholm så noget i mig, som jeg ikke selv så, og det er jeg ham dybt taknemmelig for. Og jeg vil mene, at jeg er blevet et bedre menneske af at spille dumme svin, fortalte prisvinderen efterfølgende.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.