Udland

Tidligere libanesisk minister dræbt af bombe

Mohammad Shattah, rådgiver for to tidligere anti-syriske premierministre i Libanon, er dræbt af bilbombe.

Tidligere libanesisk minister dræbt af bombe

Den tidligere libanesiske finansminister Mohammed Shattah er fredag morgen blevet dræbt ved en bombeeksplosion i hovedstaden, Beirut, oplyser sikkerhedskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Fem andre blev dræbt og flere end 50 såret af den kraftige bilbombe, der blev bragt til sprængning i det centrale Beirut.

10 bygninger blev alvorligt beskadiget af den kraftige bombe, skriver det statslige libanesiske nyhedsbureau NNA.

Den tidligere finansminister, der også har været libanesiske ambassadør i USA, Mohammed Shattah, var rådgiver for de anti-syriske politikere og tidligere premierministre Saad Hariri og Fouad Siniora.

Ifølge libanesiske medier var Mohammed Shattah mål for terrorangrebet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bilbomben eksploderede, da den 62-årige Shattah var på vej til et møde i den anti-syriske koalition i Saad Hariris ejendom i centrum af Beirut. Den anti-syriske koalition støtter den syriske oppositions kamp for at styrte præsident Bashar al-Assads styre i Damaskus.

I det lille arabiske land ved Middelhavet står de pro- og anti-syriske partier så godt som uforsonligt over for hinanden. Hariris Fremtidsbevægelse er leder af den anti-syriske blok.

Hariri var premierminister i landet fra 2009 til 2011. Hans far, Rafik Hariri, der stod i spidsen for landets regering fra 1992 til 1998 og 2000 til 2004, blev dræbt ved et bombeangreb i 2005.

Den prosyriske lejr anføres af den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse, som for tiden også har flertal i parlamentet i Beirut. Dets militser kæmper sammen med præsident Assads styrker i den syriske borgerkrig.

I Libanon kommer det hyppigt til væbnede sammenstød mellem de to lejre. Siden 2004 er adskillige anti-syriske politikere og journalister samt højtstående officerer i sikkerhedstjenesten blevet dræbt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.